Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Το Lancet αποσύρει τη μελέτη που συνέδεσε το MMR με αυτισμό

Το ιατρικό περιοδικό The Lancet αποσύρει επισήμως τη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 1998 και συνέδεε το παιδικό εμβόλιο MMR (ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς) με αυτισμό και εντερικές διαταραχές.

Η απόφαση για την απόσυρση ελήφθη μετά το πόρισμα του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου της Μ. Βρετανίας, το οποίο έκρινε ότι η πρωτότυπη εργασία των Dr. Wakefield και συν. είχε μεθοδολογικά και δεοντολογικά ελαττώματα.

Η δημοσίευση της αμφιλεγόμενης μελέτης το 1998 είχε αναστατώσει τους γονείς, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί να αρνηθούν τη χορήγηση του εμβολίου στα παιδιά τους, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των περιστατικών ιλαράς. Επόμενες μελέτες δεν βρήκαν καμία απόδειξη ότι το εμβόλιο συνδέεται με αυτισμό.

Δέκα από τους 13 συγγραφείς της μελέτης αποκήρυξαν τα συμπεράσματα της μελέτης και το Lancet έχει δηλώσει ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει δημοσιεύσει την έρευνα. «Αποσύρουμε πλήρως την εργασία αυτή από το αρχείο δημοσιευμάτων μας» δήλωσαν σήμερα οι εκδότες του.

Ο Dr. Wakefield και δύο συνάδελφοί του αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο διαγραφής τους από τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο.

Πηγή:
Bloomberg
 Associated Press

www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου