Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ




www.metaixmio.gr







Μαραθώνιος Ανάγνωσης με τα βιβλία της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012 Υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 115396/Γ7/6-10-2011) με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εν τέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.
Η Άλκη Ζέη, σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, πολυβραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα πιο σημαντικά βραβεία. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και προτείνονται επίσης για ανάγνωση και για μελέτη στα σχολεία του εξωτερικού. Τα σημερινά παιδιά έχουν πλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν κείμενά της και μέσα στα σχολικά τους βιβλία, όπου είναι ανθολογημένα έργα της. Με τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης τους δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουν στην ιστορία και να μπορέσουν να εκφράσουν γραπτά ή προφορικά βαθύτερες σκέψεις ή και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Πατήστε ΕΔΩ ή δείτε το συνημμένο αρχείο για περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο και για τους όρους συμμετοχής.

Θερμή παράκληση να δημοσιευτεί η είδηση για τη δράση αυτή, καθώς ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας για να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα, και επιπλέον το θέμα του συγκεκριμένου Μαραθωνίου δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με μια συγγραφέα της οποίας το έργο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τα βιβλία της Άλκης Ζέη δίνουν αφορμή για προβληματισμό και περισσότερη αναζήτηση πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον Μαραθώνιο μπορείτε να επικοινωνείτε με:
•    την κα Μαρία Γεροσίδερη (211 3003500, εσωτ. 523, schools@metaixmio.gr)
•    την κα Ντόρα Τσακνάκη (211 3003500, εσωτ. 525, pressoffice@metaixmio.gr).

2 σχόλια:

  1. ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟ 2.5 ΧΡ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΞΕΦΥΛΛΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://e-bibliopaidia.blogspot.com/ εδώ θα βρεις παιδικά βιβλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή