Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Φυσική ανακούφιση από την Λαρυγγίτιδα





Τι είναι η λαρυγγίτιδα
Η Λαρυγγίτιδα είναι μία φλεγμονή στον λάρυγγα, η οποία μπορεί να ερεθίσει και να πρύξει τις φωνητικές χορδές, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν αυτή τη βραχνάδα στη φωνή μας. Η βραχνάδα ή και η μερική απώλεια της φωνής, είναι το χαρακτηριστικό της λαρυγγίτιδας.
Μπορεί να εμφανιστεί για σύντομο διάστημα ή να είναι χρόνια.
Από τι προκαλείται ;
Πολλές φορές προξενείται από την εξαντλητική χρήση της φωνής μας, αλλά και από άλλες συνθήκες, όπως: Κρύωμα, γρίπη, αλλεργία, βρογχίτιδα, πνευμονία, σύνδρομο γαστροοισοφαγήτιδας, έκθεση σε χημικά προϊόντα κα
Συμπτώματα
Εκτός από την βραχνάδα, μπορεί να νιώσουμε πρήξιμο στους αδένες του λαιμού, πυρετό, φαρυγγίτιδα, γαργάλημα στο λαιμό, ξηρό βήχα κα
Τρόποι θεραπείας
Η θεραπεία στο σπίτι είναι απλή: ξεκούραση της φωνής, κατανάλωση αρκετού νερού, αύξηση της υγρασίας στον χώρο μας (ένα μπωλ με νερό στο καλοριφέρ αρκεί πολλές φορές), χρήση παστίλιων για το λαιμό με αιθέρια έλαια και βότανα.
Βέβαια, αν τα συμπτώματα επιμένουν για πάνω από 10 ημέρες, τότε μάλλον πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα γιατρό ΩΡΛ.
Φυσικές θεραπείες
Τα παρακάτω φυσικά φάρμακα, έχουν ερευνηθεί εκτεταμένα για την αποτελεσματικότητά τους ενάντια στη λαρυγγίτιδα.
  • Ευκάλυπτος
    Οι αναπνοές πάνω από ατμούς ευκάλυπτου (λάδι ή φύλλα σε νερό), μπορεί να ανακουφίσουν από την λαρυγγίτιδα, το κρύωμα και τη γρίπη, τη ρινίτιδα και τις μολύνσεις στο λαιμό.
    Βάλτε 1 λίτρο νερό σε κατσαρολάκι, μαζί με φύλλα ευκάλυπτου, μόλις βράσει πηγαίνεται από πάνω σκεπασμένοι με μία πετσέτα και εισπνεύστε τους υδρατμούς για 10 λεπτά, Επαναλάβετε 2-3 φορές την ημέρα.
  • Γλυκόρριζα
    Υπάρχει ως συστατικό σε παστίλιες και προϊόντα που ανακουφίζουν τον ερεθισμένο λαιμό. Προσοχή στην ποσότητα
  • Φλόμος
    Βότανο γνωστό για την ιδιότητά του να καταπραϋνει την αναπνευστική οδό. Ο φλόμος ( Verbascum thapsus ) μπορεί να καταναλωθεί σε αφέψημα ή μέσα σε παστίλιες. Τα συστατικά του, δρουν ως καταπραϋντικά για τις φλεγμονές στο δέρμα και τα εσωτερικά μέρη του λαιμού.
  • Φτελιά
    Το βότανο αυτό (Ulmus fulva), χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς ινδιάνοι της Αμερικής για να ανακουφίζουν ερεθισμούς ή φλεγμονές σε ιστούς. Αυτό επιτυγχάνεται από μία κολλώδη ουσία που εκκρίνει. Πιείτε σε αφέψημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου