Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Κίνδυνος παχυσαρκίας από το εμπλουτισμένο βρεφικό γάλα


Κίνδυνος παχυσαρκίας από το εμπλουτισμένο βρεφικό γάλα

Τα παιδιά που ως βρέφη πίνουν εμπλουτισμένο γάλα έχουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερο λίπος από τα συνομήλικά τους ΛΟΝΔΙΝΟ Βρετανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το βρεφικό γάλα που περιέχει διάφορα συστατικά ώστε τα μωρά να παίρνουν γρήγορα βάρος κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία του παιδιού στο μέλλον. Επιστήμονες του Κέντρου Διατροφικών Ερευνών για Παιδιά του University College London υποστηρίζουν ότι το βρεφικό γάλα, που είναι εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες, βιταμίνες κ.ά., είναι πιθανό να προκαλέσει στο παιδί αργότερα τάση προς παχυσαρκία, διαβήτη, ακόμη και καρδιακά προβλήματα. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησαν, τα μωρά που πίνουν αυτά τα «εμπλουτισμένα», όπως τα χαρακτηρίζουν, γάλατα όταν φθάνουν σε ηλικία πέντε ετών έχουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερο λίπος από τους συνομηλίκους τους που όταν ήταν μωρά τρέφονταν με συμβατικά παιδικά γάλατα.

Τα ευρήματα της έρευνας προστίθενται σε εκείνα προηγούμενων ερευνών που έχουν δείξει ότι η ανάπτυξη παχυσαρκίας στην ενήλικη ζωή σχετίζεται σε ποσοστό 20% με την απότομη και υπερβολική απόκτηση βάρους στη νηπιακή ηλικία. Βέβαια στο παρελθόν οι μητέρες που δεν θήλαζαν και τα μωρά τους ήταν λιποβαρή λάμβαναν τη συμβουλή των ειδικών να τους δίνουν εμπλουτισμένο γάλα. Η σύσταση σήμερα είναι να μη δίνουν εμπλουτισμένο γάλα στα μωρά, εκτός αν πρόκειται για πρόωρα.

«Αθώα» η δισφαινόλη για την ΕΕ
Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσε ότι η χημική ουσία δισφαινόλη Α που χρησιμοποιείται σε πολλών ειδών πλαστικές συσκευασίες (ανάμεσά τους και τα μπιμπερό) είναι ασφαλής. Η ουσία έχει συνδεθεί με σειρά επικίνδυνων παθήσεων και οι Αρχές πολλών χωρών σε όλον τον κόσμο έχουν απαγορεύσει τη χρήση της στα μπιμπερό.

Η επιτροπή είχε δώσει και στο παρελθόν πράσινο φως για τη χρήση της ουσίας, αλλά η Κομισιόν ζήτησε νέο πόρισμα. Στην ανακοίνωσή της η επιτροπή αναφέρει: «Από τη μελέτη των ερευνών δεν προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο που να δείχνει ότι πρέπει να απαγορεύσουμε τη χρήση της δισφαινόλης Α»
www.tovima.gr

3 σχόλια:

 1. ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ γαλακτοκομικά
  Σημ.: ανάλογα με τα παρακάτω σχετικά με τη αλλοίωση στο ΦΥΣΙΚΟ γάλα – που το πίνουν τα ΒΡΕΦΗ ΟΛΩΝ των θηλαστικών ΚΑΙ για τις ανοσοενισχυτικές του ιδιότητες!!! – ισχύουν στο ΦΥΣΙΚΟ-AΘΕΡΜΟ μέλι και το ΦΥΣΙΚΟ-ΑΘΕΡΜΟ λάδι. Επίσης, όσον αφορά τα γαλακτοκομικά, πρόκειται κυρίως για προερχόμενα από ζώα ελευθέρας βοσκής (που ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ και ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ την οστεοπόρωση) και όχι τα καταναγκαστικά σποροφάγα των βουστασίων, τα οποία τρέφονται με νοσογόνες λεκτίνες (και, μεταξύ πολλών κακών, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οστεοπόρωση): tomsthird.blogspot.com/2009/12/toxic-lectins-elimination-diet.htmlowenfoundation.com/Health_Science/Lectins_in_Foods.html,krispin.com/lectin.html.

  Αποσπάσματα από την Αναφορά για το Φυσικό Γάλα (Report in Favor of Natural Milk – RFNM) των Aajonus Vonderplanitz, Ph.D., και William Campbell Douglass, M.D.
  Ι. [Εκτός από τα ΑΜΕΤΡΗΤΑ δισεκατομμύρια ευεργετημένων βρεφών ζώων και ανθρώπων από την εμφάνιση του θηλασμού] Σε όλη την έκταση των ΗΠΑ, για σχεδόν 40 χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι ήπιαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ποτήρια ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος και δεν συνέβη ούτε μια επιδημία, ούτε αποδείχτηκε καμία περίπτωση ασθένειας εξαιτίας του (RFNM, Σχήμα Κ, σ. 58) .
  II. Ακόμα και όταν το ΦΥΣΙΚΟ γάλα χρησιμοποιήθηκε ως συντηρητικό ώστε να κρατήσει το ωμό κρέας επί 13 χρόνια, δεν έβλαψε κανέναν από τους καταναλωτές. (RFNM σ. 33).
  III. Ωστόσο, υπάρχουν εκτενή στοιχεία που δείχνουν ότι η παστερίωση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τού κοινού: Παστεριωμένο γάλα προκάλεσε πολλές επιδημίες, με θύματα 200 άτομα, 468 άτομα, 1.492 άτομα, 16.284 άτομα, 17.000 άτομα και 197.000 άτομα…Το παστεριωμένο γάλα έχει προκαλέσει πολλές επιδημίες. Σε κάθε περιστατικό το προϊόν προερχόταν από έναν μόνο παραγωγό. Κατά τα έτη 1978-1997, 232.485 άνθρωποι υπέφεραν λόγω της εκδήλωσης κρουσμάτων από παστεριωμένο γάλα (RFNM σελ. 8-10.) Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, το CDC (Center for Disease Control, γνωστό από την πολύνεκρη τρομοεμβολιαστκή μανία του…) ανέφερε ότι η έρευνα έδειξε ‘καλή παστερίωση’. Τα στοιχεία τού CDC δείχνουν πως τα συμπεράσματα της FDA (Food Department Agency – Υπηρεσίας τροφίμων) ότι «η παστερίωση παρέχει εγγυήσεις έναντι λοίμωξεων» είναι αναξιόπιστα. Επιστημονικά και στατιστικά, το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι το ασφαλέστερο διατροφικό αγαθό [τόσο για τα θηλάζοντα ζώα όσο και για τους ανθρώπους].
  IV. Η μείωση της κατανάλωσης φυσικού γάλακτος συνέπεσε με μια δραματική αύξηση των ασθενειών από σαλμονέλα (πίνακας CDC, RFNM σ. 42). Θα μπορούσε εύλογα να υποστηριχθεί ότι η στέρηση του ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος από το κοινό είχε ως αποτέλεσμα επιδείνωση της υγείας.* Στελέχη βακτηρίων έχουν αποκτήσει ανοσία σε αντιβακτηριακούς παράγοντες και οι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι στις ασθένειες (RFNM σ. 40, 4). Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι αποκτούν ανοσία στα βακτήρια στα οποία είναι τακτικά εκτεθειμένοι. Νομικά και ηθικά, θα ήταν σωστό να επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναπτύξουν ή να διατηρήσουν τη φυσική ανοσία από την πρόσληψη βακτηρίων στα τρόφιμα. Οι άνθρωποι που αγοράζουν ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι ενημερωμένοι ανθρώποι. (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. * Δεν υπάρχει εμπειρική επιστημονική απόδειξη ότι η διατροφή ή επαφή με το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι επικίνδυνη για τα βρέφη και τα παιδιά, ούτε με ομάδες «υψηλού κινδύνου» όπως ορίζονται από το FDA και το CDC. Υπάρχουν στοιχεία ότι τα βρέφη και τα παιδιά δυναμώνουν με το ΦΥΣΙΚΟ γάλα, ακόμη και με υψηλά επίπεδα βακτηρίων (RFNM σελ. 28-30 και έκθεμα L). Ασθένειες σε βρέφη έχουν θεραπευτεί επιτυχώς με ΦΥΣΙΚΟ γάλα επί αιώνες σε νοσοκομεία και κλινικές (RFNM σελ. 28-29). Το ΦΥΣΙΚΟ γάλα μείωσε τους θανάτους βρεφών στο νοσοκομείο St. Vincent κατά 94% (RFNM σ.28, 6).
  * Η FDA και το CDC ισχυρίζονται [ψευδώς] ότι δεν βρήκαν καμία επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ιατρική ωφέλεια από το ΦΥΣΙΚΟ γάλα. Η RFNM παρουσιάζει ένα μέρος των στοιχείων των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα οφέλη του ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος από: τα πανεπιστήμια Harvard, Princeton, Cambridge, Tufts, το Τμήμα Επιστήμης Γαλακτοκομικών τού παν. της Georgia, Dartmouth College, Σχολή Γεωργικής Χημείας του παν. Ohio, Ιατρική Σχολή παν. της Ουάσιγκτον, την Κλινική Μάγιο της Μινεσότα, τα Ιδρύματα Price-Pottenger και Weston Α. Price καθώς και ιατρικά περιοδικά, όπως τα Lancet, Certified Milk Magazine, JAMA (Journal of the American Medical Association), American Journal of Clinical Nutrition, New England Journal of Medicine, British Medical Journal, και έντυπα της Αμερικανικής Ένωσης της Ιατρικής Επιτροπής Γάλακτος, του Παγκόσμιου Ταμείου για την έρευνα στον καρκίνο, της Consumer Reports, της Ένωσης Καταναλωτών, των νοσοκομείων St Vincent και Hartford (RFNM σ.28-33).
  * Ο Δρ J.E. Crewe, MD, από την Κλινική Μάγιο, είπε: “η αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών κατά τη διάρκεια δεκαοκτώ ετών, με σχεδόν αποκλειστική διατροφή ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος με έχει πείσει προσωπικά ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την πρόκληση νόσων και της αντίστασης σε αυτές είναι τα τρόφιμα” (RFNM σελ. 32, 1).
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
  Η σημερινή συστηματική παραπληροφόρηση τού κοινού όσον αφορά το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι κατά κύριο λόγο αντιεπιστημονικές εικασίες και δεν βασίζεται σε εμπειρική διερεύνηση (RFNM σ. 39-43). Κάθε διάδοσή τους από τις υπηρεσίες της USHHS (FDA, CFSAN, CDC) συνιστά παραβίαση της προστασίας τής υγείας όλων των Αμερικανών, η οποία έχει ανατεθεί στους εν λόγω οργανισμούς.Η FDA και το CDC με αντιεπιστημονική εκστρατεία προσπαθούν να εξάλειψουν πλήρως τη διατροφή με ΦΥΣΙΚΑ γαλακτοκομικά. Γιατί; Από άγνοια ή / και στενομυαλιά; Ή μήπως λόγω συμπαιγνίας (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations-RICO) με τη βιομηχανία τροφίμων για να καταργήσουν τον ανταγωνισμό και να αυξήσουν τα κέρδη τους; Ή μήπως και λόγω συμπαιγνίας με το ιατρο-φαρμακευτικό κατεστημένο, που προφανώς θέλει να αρρωσταίνουμε για να κερδοσκοπεί;Το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι ασφαλές. Έχει ενσωματωμένη φυσική προστασία, που καταστρέφεται από την παστερίωση (RFNM σελ. 25-27).
  rawmilk.org/pdf/report-in-favor-of-raw-milk-final-06-07.pdf
  karlloren.com/aajonus/p15.htm
  (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. KATAΠΕΛΤΗΣ κατά της κατευθυνόμενης μικροβιοφοβίας:whale.to/a/aajonus-interview-apr-2009.pdf.

  Γάλα; Μα, μη παστεριωμένο«Επιστροφή στις ρίζες» από πολλούς ΑμερικανούςThe New York TimesH Νίνα Πλανκ, συγγραφέας του «Πραγματικά Τρόφιμα: Τι πρέπει να τρώμε και γιατί» αδιαφόρησε για τις προειδοποιήσεις του FDA και καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της έπινε μη παστεριωμένο γάλα.Σήμερα που θηλάζει το μωρό της εξακολουθεί να πίνει, ενώ δίνει περιστασιακά καμιά γουλιά στον εννιάμηνο Τζούλιαν. «Πίνουμε μη παστεριωμένο γάλα επειδή εμπιστευόμαστε την παραδοσιακή διατροφική αλυσίδα» λέει η Πλανκ.Ο Ντέιβιντ Μπαρμπάνο, καθηγητής Διατροφολογίας διευθυντής Κέντρου Ερευνας Γαλακτοκομικών Προϊόντων του πανεπιστημίου Κορνέλ και του πανεπιστημίου του Βερμόντ, υποστηρίζει ότι ο ίδιος μεγάλωσε πίνοντας μη παστεριωμένο γάλα και δεν θυμάται να αρρώστησε.
  news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_11/08/2007_237432

  ΑπάντησηΔιαγραφή