Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Ηλεία: Κρατούν ένα 10χρονο κοριτσάκι δεμένο σε κάγκελα εδώ και 5 χρόνια!

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών...

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία αποκαλύπτεται ότι ένα κοριτσάκι 5 ετών βρίσκεται δεμένο με ιμάντες στο κρεβάτι του... για το καλό του . Η 10χρονη Δανάη από την Αλβανία πριν από πέντε περίπου χρόνια είχε βρεθεί με σπασμένο πόδι, εξ αιτίας της αμέλειας του προσωπικού του ιδρύματος.

Την καθήλωση του παιδιού επιβεβαίωσε η διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ Αννα Μαζαράκη, διευκρινίζοντας ότι το κοριτσάκι έχει δεμένα με ιμάντες τα άνω άκρα με βάση μετά την γραπτή οδηγία του ψυχιάτρου που παρακολουθούσε το ίδρυμα. Σε ερώτηση αν το παιδί ήταν δεμένο και πριν το σπάσιμο του ποδιού του το 2005, η κ. Μαζαράκη ανέφερε ότι δεν γνωρίζει και τόνισε ότι μπορεί να εκφράζει άποψη μόνο για εκείνα που συμβαίνουν με την νέα διοίκηση του ιδρύματος.

Για την κακοποίηση του παιδιού το 2005 έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 25 συνολικά εργαζόμενοι στο ίδρυμα. Ανάμεσά τους ο τότε διοικητής, καθώς και η γιατρός που παρακολουθούσε το ίδρυμα. Στους κατηγορούμενους αποδίδεται η κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος. Η δίκη έχει αναβληθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι ανωτέρω: «Δεν υπέδειξαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους τη δέουσα προσοχή ούτε έκαναν τους κατάλληλους ενδεδειγμένους χειρισμούς κατά την φροντίδα της φιλοξενούμενης στο ίδρυμα». Στο κατηγορητήριο περιγράφεται η κατάσταση του παιδιού και σημειώνεται ότι αυτό πάσχει από: «ψυχοκινητική καθυστέρηση, αδυναμία βάδισης, έλλειψη αισθητικότητας κατά τα κάτω άκρα και οστεοπόρωση…».

Με λίγα λόγια το παιδάκι μπορεί σήμερα να κινεί μόνο τα χέρια του τα οποία όμως οι αρμόδιοι του ιδρύματος φρόντισαν «για το καλό του» να τα δέσουν με ιμάντες. Το δράμα της μικρής Δανάης , περιέχεται και στην πολυσέλιδη αναφορά – φωτιά των ευρωπαίων εθελοντών που κατήγγειλαν οργανωμένα τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην «αποθήκη παιδικών ψυχών» του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

newsit

1 σχόλιο: