Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: Hemo Ρόφημα Στιγμής, μια πολυβιταμίνη με ζάχαρη.

Το ρόφημα στιγμής με κακάο και 11 βιταμίνες και 5 μέταλλα μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά είναι τελικά; Το συγκεκριμένο ρόφημα έχει σαν πρώτο και κύριο συστατικό τη ζάχαρη. Το 74% των θερμίδων προέρχεται από τη ζάχαρη. Η συνιστώμενη μερίδα ειναι 15 γρ. και αυτό προσθέτει σχεδόν 60 θερμίδες στο ποτήρι γάλα που θα πιεις η που θα δώσεις στο παιδί σου να πιει, που είναι το αντίστοιχο με το να προσθέσεις 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη στο γάλα σου. Μπορεί να σκεφτείς ότι έχει όμως βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Πρώτον τα περισσότερα δημητριακά αλλά και μπάρες δημητριακών και πολλά άλλα τρόφιμα ειναι ήδη εμπλουτισμένα, και δεύτερον δεν περιέχει και πολύ μεγάλες ποσότητες από τα περισσότερα από αυτά οπότε δεν κάνεις και κάτι. Αν δεν σου αρέσει το γάλα (η δεν αρέσει στο παιδί σου) υπάρχουν και άλλες επιλογές από το να βάζεις ζάχαρη στο γάλα... για να μπορέσεις να το πιεις. Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα δεν ειναι απαραίτητο να πίνει κανείς γάλα, υπάρχουν άλλα γαλακτοκομικά όπως γιαούρτι και τυρί, αλλά αν θες σώνει και καλά να πιεις γάλα, δοκίμασε να προσθέσεις μια κουταλιά γλυκού σκέτο κακάο που έχει ελάχιστες θερμίδες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 15 γρ (περίπου 1 κουταλιά σούπας): Θερμίδες: 56, Υδατάνθρακες: 12 γρ., Πρωτεΐνη: 0,5 γρ., Λιπαρά: 0,48 γρ.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι σωστοί οι υπολογισμοί περι υψηλής ζάχαρης. Μια απλή ανάγνωση της ετικέτας αρκεί για να φανεί πόσο λάθος είναι. Δε γράφει τη ζάχαρη και τις βιταμίνες σε ποσοστό αλλά γράφει κακάο και βύνη οπότε η ζάχαρη είναι το πολύ το υπόλοιπο μέχρι 100% αν αγνοήσουμε μέταλλα και βιταμίνες. Αν θυμάμαι καλά κακάο και βύνη ήταν πάνω από 40%. Επίσης, υδατάνθρακες δε σημαίνει ζάχαρη.

    Επίσης, το κακάο δεν έχει ελάχιστες θερμίδες. Περισσότερες από τη ζάχαρη έχει αν το πάμε με την κουταλιά γιατί είναι 8γρ η κουλατιά. Πάνω από 20 θερμίδες ακόμα και σε αποβουτυρωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή