ΤΑ ΣΥΝ
* Ελάχιστα λιπαρά.
* Λίγα συστατικά
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Αρκετές θερμίδες
* Μικρή διατροφική αξία
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Οι ρυζογκοφρέτες έχουν συνδεθεί με 2 πράγματα: λάιτ σνακ για δίαιτα και υγιεινό σνακ για παιδιά. Αρχικά να πούμε ότι αποτελούνται κλασσικά από ρύζι και αλάτι. Βλέποντας αυτό διαπιστώνεις ότι τελικά λαμβάνεις κυρίως υδατάνθρακες. Ανάλογα με τα υλικά καστανό η άσπρο ρύζι θα είναι και η ποσότητα των φυτικών ινών που πάλι δεν είναι τόσο μεγάλη ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί καστανό ρύζι. Επιπλέον ένα σνακ που αποτελείται μόνο από υδατάνθρακες δεν θα σε χορτάσει ιδιαίτερα αφού δεν περιέχει τίποτα άλλο οπότε δεν θα σου κόψει και την όρεξη. Οι θερμίδες του δεν είναι λίγες όπως πολλοί πιστεύουν, σκέψου ότι τα 100 γραμμάρια περιέχουν 390 θερμίδες, γενικά τροφές που περιέχουν πάνω από 300 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια θεωρούνται πλούσιες σε θερμίδες. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;...
Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι είναι ένα σνακ με άδειες θερμίδες: λίγες φυτικές ίνες, αρκετές θερμίδες, ελάχιστες βιταμίνες και μέταλλα, ωστόσο έχουν το καλό ότι περιέχουν ελάχιστα συστατικά και δεν περιέχουν άλλα πρόσθετα. Αν θες να φας ένα σνακ, ναι είναι καλύτερο από το να φας πατατάκια, αλλά αν τα τρως για να σε χορτάσουν, μόνη της η ρυζογκοφρέτα δεν θα κάνει τίποτα, τουλάχιστον συνδύασε το με λίγη πρωτεΐνη (ταχίνι, φυστικοβούτυρο).
Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι είναι ένα σνακ με άδειες θερμίδες: λίγες φυτικές ίνες, αρκετές θερμίδες, ελάχιστες βιταμίνες και μέταλλα, ωστόσο έχουν το καλό ότι περιέχουν ελάχιστα συστατικά και δεν περιέχουν άλλα πρόσθετα. Αν θες να φας ένα σνακ, ναι είναι καλύτερο από το να φας πατατάκια, αλλά αν τα τρως για να σε χορτάσουν, μόνη της η ρυζογκοφρέτα δεν θα κάνει τίποτα, τουλάχιστον συνδύασε το με λίγη πρωτεΐνη (ταχίνι, φυστικοβούτυρο).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 2 ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ): Θερμίδες: 69, Υδατάνθρακες: 14,6 γρ., Πρωτεΐνη: 1,4 γρ., Λιπαρά: 0,5 γρ, Φυτικές Ίνες: 0,76 γρ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 5/10
Λιπαρά: 9,5/10
Θερμίδες: 3,5/10
Φυτικές Ίνες: 1/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 3/10
ΣΥΝΟΛΟ: 4,4/10
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου