Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Έρευνα: Παχυσαρκία σε βρέφη από 9 μηνών. Πως να το αποφύγεις.

Και όμως είναι αλήθεια. Πολλοί πιστεύουν ότι τα μωράκια πρέπει να έχουν τα παχάκια τους, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Health Promotion, υπάρχει παχυσαρκία και σε αυτή την ηλικία. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από 16400 παιδιά που γεννήθηκαν το 2001 και διαπιστώθηκε ότι το 31,9% των βρεφών ηλικίας 9 μηνών ήταν παχύσαρκα η πλησίαζαν τα όρια να θεωρηθούν παχύσαρκα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το να είναι ενα παιδί από μικρή ηλικία παχύσαρκο το προδιαθέτει να είναι παχύσαρκο και σε μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και σαν ενήλικας. Φυσικά όπως αναφέρουν οι επιστήμονες και το ξέρουμε όλοι, δεν υπάρχει δίαιτα για παιδιά ωστόσο υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει κανείς να προσέχει:
*Όχι υπερβολική ποσότητα γάλακτος (αγνόησε τι σου λένε οι διάφορες εταιρίες αλλά και πολλοί φαρμακοποιοί και ιατροί), καλό είναι η ποσότητα φόρμουλας γάλακτος (η μητρικό γάλα) που λαμβάνει το παιδί να κυμαίνεται μεταξύ 3 με 4 φλιτζάνια την ημέρα, περίπου δηλαδή 700-900 ml την ημέρα, και αυτό εξαρτάται και απο τη ποσότητα στερεών τροφών που τρώει το βρέφος. Εστίασε λοιπόν τη προσοχή σου στην εισαγωγή διάφορων στερεών τροφών όπως φρούτα και λαχανικά και μην επαναπαύεσαι στο ότι το παιδί θα λάβει όλες τις θρεπτικές ουσίες από το γάλα.
*Προσοχή στους χυμούς. Βασικά δεν τους χρειάζεται ένα βρέφος αλλά... ούτε και το μεγαλύτερο παιδί, προσθέτει εύκολα θερμίδες χωρίς να χορταίνει. Αν θα δώσεις στο βρέφος χυμό, να μην ξεπερνά το μισό φλιτζάνι (120) ml την ημέρα.
*Μην δίνεις γλυκά και ζάχαρη. Δεν τα χρειάζεται και είναι άχρηστες θερμίδες.
*Προσπάθησε να φτιάχνεις σπιτικές κρέμες, φαγητά κτλ. Αν όμως δώσεις έτοιμες δώσε μεγάλη προσοχή στα συστατικά. Όπως έχουμε δείξει και σε αυτό εδώ το blog πολλά προϊόντα που απευθύνονται σε βρέφη από 4 μηνών κιόλας, περιέχουν ζάχαρη σε διάφορες μορφές. Όπως και επίσης το παιδί σου δεν χρειάζεται διάφορα μπισκοτάκια η κέικ που απευθύνονται σε αυτές τις ηλικίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου