Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πώς να διαλέξετε καρότσι!

Πριν από λίγες ημέρες σας εξηγήσαμε τους λόγους, για τους οποίους θεωρούμε χρήσιμο το καροτσάκι για το μωρό σας, (διαβάστε: Χρήσιμο το καρότσι).

Σήμερα θα προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, να σας δώσουμε μερικά tips για το πώς θα επιλέξετε καρότσι μωρού, όχι βέβαια προσανατολίζοντάς σας σε κάποια από τις δεκάδες μάρκες, που υπάρχουν στην αγορά, αλλά βασικά στο κατά πόσον θα διευκολύνει εσάς και θα ανταποκριθεί στις ανάγκες σας.

Δύο είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες, για να επιλέξετε καρότσι για το μωρό σας, α) ο τρόπος ζωής σας και β) η εποχή που θα γεννήσετε

Ο τρόπος ζωής για τους λόγους που αναλυτικά σας περιγράφουμε παρακάτω και η εποχή που θα γεννήσετε, για το αν τελικά θα χρειαστεί να το αγοράσετε πριν από τη γέννησή του ή θα αποφασίσετε αργότερα για το τι θα επιλέξετε.

Μη βγείτε λοιπόν την προγραμματισμένη βόλτα σας, για να ψωνίσετε καρότσι μωρού, αν δεν έχετε σκεφτεί τι θέλετε ακριβώς. Ακόμα περισσότερο, μην επηρεάζεστε από όσα βλέπετε να κυκλοφορούν τριγύρω, γιατί τα καρότσια μωρού δεν είναι μόδα! Είναι χρηστικά αντικείμενα, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του καθενός μας.

Τι εννοούμε λοιπόν όταν λέμε τρόπος ζωής;

α) πόσο συχνά μετακινήστε;

β) χρησιμοποιείτε περισσότερο το αυτοκίνητό σας, τα πόδια σας ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς;

γ) η περιοχή, που μένετε, διαθέτει μεγάλα πεζοδρόμια και εύκολες προσβάσεις για ένα καρότσι που καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια όταν τροχοδρομεί ή χρειάζεστε κάτι πιο συμμαζεμένο, για να μην «κολλάτε» στους δρόμους;

δ) θέλετε το καρότσι σας να μετατρέπεται και σε άνετο κρεβατάκι, επειδή σκοπεύετε να παίρνετε παντού το μωρό σας ή το καρότσι το θέλετε μόνο και μόνο για σύντομες βόλτες;

ε) το αυτοκίνητό σας χωράει με την ίδια ευκολία ένα κλειστό μεγάλο καρότσι από ένα κλειστό μικρότερο;

στ) θα νιώθετε πιο σίγουροι αν το μωρό σας μπορεί να κάθεται έτσι που να κοιτάει κι εσάς;

Αναρωτηθείτε λοιπόν όλα τα παραπάνω και θα έχετε αμέσως τις βασικότερες ανάγκες σας από το καρότσι του μωρού σας.

Παραδείγματος χάρη: αν μετακινήστε συχνά και μένετε σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή του κέντρου, σίγουρα δεν θα βολευτείτε με τα μεγαλύτερα καρότσια, που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν είναι εύκολα στο χειρισμό τους.

Αν τώρα είστε από τους γονείς που θέλετε το μωράκι σας παντού μαζί, για πολλές ώρες, τότε μην επιλέξετε τα καρότσια τύπου καθίσματος και μόνο, μια και την ώρα του ύπνου του, και το ίδιο θα θέλει να είναι πιο άνετο.

Τέλος, αν έχετε μικρό αμάξι, βεβαιωθείτε ότι αυτό που θα αγοράσετε, είναι εύκολο να μπει στο πορτ-μπαγκάζ.

Σε περίπτωση μάλιστα που κυκλοφορείτε συχνά με αυτοκίνητο, ας έχετε κατά νου ότι το καρότσι που θα επιλέξετε πρέπει να είναι εύκολο ως προς τον τρόπο ανοίγματος και κλεισίματός του! Δοκιμάστε το στο μαγαζί που θα το αγοράσετε.

Πολλά νέου τύπου καρότσια μπορούν να κουμπώσουν επάνω τους και το καθισματάκι αυτοκινήτου σας! Γεγονός πάρα πολύ βολικό, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού σας, που κοιμάται συχνά.

Λαμβάνοντας, τέλος, υπόψη και την ανάπτυξη του μωρού σας, την οποία βέβαια δεν μπορείτε εξ αρχής να γνωρίζετε, θα σας προτείναμε να μην καταφύγετε σε μία λύση που σας περιορίζει ως προς την ηλικία του!

Αφήστε τα καρότσια που προορίζονται μόνο για τους πρώτους μήνες και προτιμήστε αυτά που διαθέτουν και τις δύο επιλογές, φιλοξενώντας με την ίδια άνεση ένα νεογέννητο με ένα παιδάκι 2 -3 ετών!

Εξοικονομείτε χρήμα και χρόνο, μια και σε πολύ σύντομο διάστημα, αν το παιδάκι σας αποδειχθεί ανεπτυγμένο, θα αναγκαστείτε να ψάξετε για ακόμα ένα καρότσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου