Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

H δική σας τσάντα για τις πάνες… περιέχει τα πάντα;

Ήρθε στον κόσμο και άλλαξε τη ζωή σας. Και μαζί του έφερε και διάφορες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, από τα ωράρια του ύπνου σας μέχρι το περιεχόμενο της τσάντας σας η οποία αντικαταστάθηκε με το πιο απαραίτητο αξεσουάρ που θα σας συνοδεύει παντού και πάντα τα πρώτα χρόνια της ζωής του μικρού σας: την τσάντα για τις πάνες!

Η σωστή οργάνωση της τσάντας σας δεν ήταν τόσο πολύπλοκη όσο αυτήν την περίοδο που θέλετε να είστε εφοδιασμένη για παν ενδεχόμενο, όπου κι αν βρίσκεστε. Επειδή λοιπόν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να επιλέξετε την κατάλληλη τσάντα για πάνες που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Η σωστή επιλογή

Η τσάντα για τις πάνες πρέπει πρωτίστως να είναι λειτουργική. Υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα γούστα και στιλ. Οι πάνινες είναι ελαφρές και εύχρηστες καθώς μπορείτε να τις πλένετε στο πλυντήριο, αλλά χάνουν εύκολα το χρώμα τους και φθείρονται συγκριτικά με εκείνες που είναι φτιαγμένες από πιο σκληρά υλικά όπως οι πλαστικές, οι δερμάτινες ή με δερματίνη που καθαρίζονται πολύ εύκολα.
Φροντίστε πάντως αυτή που θα επιλέξετε να είναι επενδυμένη στο εσωτερικό με πλαστική μεμβράνη, έτσι ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε μπουκαλάκια που ενδέχεται να ανοίξουν ή βρεγμένα πανάκια χωρίς φόβο πως θα λερωθεί και θα πρέπει να την καθαρίζετε συνεχώς.
Μπορεί να τη θέλετε ευφάνταστη και θηλυκή, μην ξεχνάτε όμως ότι πρέπει να είναι κυρίως βολική. Σκεφτείτε πως η επιλογή σας πρέπει να εξασφαλίζει τον απαραίτητο χώρο, με πολλές τσέπες και ένα μακρύ λουρί για να μην κουράζεται ο ώμος σας και να την κουβαλάτε με μεγαλύτερη ευκολία.

Must haves της τσάντας σας

Οι πάνες σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από την… τσάντα για τις πάνες. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να τις έχεις ανάγκη και να σου έχουν τελειώσει. Υπολογίστε αυτές που χρειάζεστε και προσθέστε μερικές ακόμη για λόγους ασφαλείας. Κάντε συνήθεια να εφοδιάζετε κάθε βράδυ την τσάντα σας ώστε να μην τις ξεχάσετε ποτέ. Μην αμελείτε και τα μαντιλάκια για τα μωρά που αποτελούν την τέλεια λύση για να καθαρίζετε, εκτός από τον ποπό τους, τα χέρια και το πρόσωπό τους.
• Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλετε να ξεμείνετε από… φαγητό για το μωράκι σας. Εάν θηλάζετε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τέτοια εφόδια. Εάν όμως του δίνετε βρεφικό γάλα, πρέπει να φροντίσετε να έχετε το λιγότερο μία επιπλέον συσκευασία στην τσάντα για παν ενδεχόμενο.
• Είναι μωράκια και έχουν κάθε δικαίωμα να λερώνονται. Γι’ αυτό και οι αλλαξιές είναι απαραίτητο συστατικό για την τσάντα σας. Παίρνετε πάντα μαζί σας ένα έξτρα σετ ρουχαλάκια και καλτσάκια για να το αλλάξετε αμέσως εάν χρειαστεί και ένα επιπλέον φορμάκι. Μην ξεχάσετε και μερικές σαλιάρες και πετσετάκια που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τα ρουχαλάκια του καθαρά.
• Η κρέμα για την αλλαγή της πάνας, το ταλκ, ένα βρεφικό θερμόμετρο, φάρμακα για το βρεφικό πυρετό, ένα μίνι φαρμακείο και σταγόνες για κολικούς είναι μερικά ακόμη απαραίτητα που πρέπει να περιλαμβάνει η τσάντα σας.
• Φροντίστε τη διασκέδαση του μικρού σας για να είναι χαρούμενο όλες τις ώρες που βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Ασφαλώς δεν είναι δυνατό να πάρετε μαζί σας την κούτα με τα αγαπημένα του παιχνίδια, μπορείτε όμως να πάρετε το μικρό παιχνίδι, την κούκλα, το λούτρινο ζωάκι που δεν αποχωρίζεται με τίποτα.
• Όταν βγαίνετε βόλτα με το μωρό σας, μπορεί να προκύψει οτιδήποτε και σ’ εσάς. Η τσάντα για τις πάνες αποτελεί την ιδανική κρυψώνα και για τα δικά σας προϊόντα ομορφιάς, φάρμακα που μπορεί να χρειαστείτε και ό,τι άλλο πιστεύετε πως θα έχετε ανάγκη τις ώρες που θα λείπετε από το σπίτι. Τοποθετήστε τα σε μια τσέπη που κλείνει με φερμουάρ.
• Εάν του αρέσει η πιπίλα, σίγουρα δεν πρέπει να την ξεχάσετε. Μην περιοριστείτε σε μία, γιατί οι πιπίλες χάνονται πολύ εύκολα.
• Εάν έχει ξεκινήσει να προσπαθεί να πίνει από το ποτηράκι του, έχετέ το μαζί σας.
• Μια κουβερτούλα σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη.
• Μια φωτογραφική μηχανή σάς λείπει πάντα όταν την αναζητάτε. Καλό είναι λοιπόν να την έχετε μαζί σας στην τσάντα για τις πάνες ώστε να απαθανατίζετε όλες τις μοναδικές στιγμές του μικρού σας.
• Ένα καπέλο για τον ήλιο είναι απαραίτητο καθώς και ένα αντηλιακό κατάλληλο για την ηλικία του. Εάν είναι κάτω από 6 μηνών, αποφύγετε την άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία και βάλτε του αντηλιακό μόνο εάν χρειαστεί.
• Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό ώστε να μην του λείψει όταν το ζητήσει.
• Μερικές μεγάλες πλαστικές σακούλες είναι απαραίτητες για να βάζετε λερωμένες πάνες ή ρούχα χωρίς να λερώνετε την τσάντα και να χρειάζεται συνεχώς καθάρισμα.
• Ένα κινητό τηλέφωνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
• Μια κάρτα με το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας, το τηλέφωνό σας σε περίπτωση που χαθεί η τσάντα σας.
• Έναν μίνι τηλεφωνικό κατάλογο με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του παιδιάτρου, του παππού και της γιαγιάς, του γείτονα εάν χρειαστείτε οτιδήποτε.

ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΣ ΤΟΚΑΤΛΙΑΝ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ-ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΥ
Πηγή: http://www.mybabysworld.gr/site/content.php?sel=491&artid=615553

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου