Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Θανατηφόρο μικρόβιο

Συναγερμός στην μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης καθώς πολυανθεκτικό μικρόβιο προκάλεσε το θάνατο βρέφους. Διακόπτονται οι εισαγωγές βρεφών στο νοσοκομείο.

Ήδη αυτή τη στιγμή φορείς του μικροβίου αυτού είναι 12 νεογνά που νοσηλεύονται και τα οποία θεωρητικά κινδυνεύουν, ενώ έχουν σταματήσει οι εισαγωγές πρόωρων νεογνών στην εν λόγω Μονάδα, και τα πρόωρα που γεννιούνται στο «Παπαγεωργίου» μεταφέρονται σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων.

«Το ακινετοβακτήριο είναι ένα ιδιαίτερα βαρύ μικρόβιο το οποίο είναι πολυανθεκτικό. Από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε η ύπαρξή του κινητοποιήθηκε η Κλινική και η Επιτροπή Λοιμώξεων και από την περασμένη Τετάρτη και για δέκα ημέρες δεν θα γίνονται εισαγωγές άλλων νεογνών. Τα νεογνά που νοσηλεύονται στη Μονάδα, και τα οποία είναι λιγότερα από 30, είναι σε καλή κατάσταση, ενώ φορείς του μικροβίου είναι 12 από αυτά. Ο κίνδυνος είναι υποθετικός και οι γονείς έχουν ενημερωθεί», εξήγησε στο ΑΠΕ ο κ Νικολαΐδης.

Πρόσθεσε ότι οι μαιευτήρες του «Παπαγεωργίου» συνιστούν στις έγκυες να γεννήσουν σε άλλα νοσοκομεία, αλλά στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, όπως σήμερα που γέννησε μια γυναίκα, τα πρόωρα νεογνά μεταφέρονται σε άλλες Μονάδες.


Δημοσιεύτηκε: Ιανουάριος 21 2011 16:45
Πηγή: http://news247.gr/ellada/skotwse_neogno_sth_thessalonikh.755720.html

http://www.moro-blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου