Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Άμεση σύλληψη μετά από αποβολή

Νέα βρετανική έρευνα υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που μένουν έγκυες στο διάστημα των πρώτων έξι μηνών μετά από αποβολή, είναι πιθανότερο να έχουν μια υγιή εξέλιξη στην εγκυμοσύνη τους συγκριτικά με εκείνες που αφήνουν να περάσει κάποια διάστημα ως την επόμενη απόπειρα σύλληψης. Η νέα αυτή επιστημονική άποψη δίνει ελπίδες σε εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο για άμεση εγκυμοσύνη ανατρέποντας τα ως σήμερα δεδομένα που έκριναν το εξάμηνο ως αναγκαίο διάστημα αναμονής.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την μαιευτική κλινική και το πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, στηρίχτηκε στην μελέτη των ιατρικών ιστορικών περίπου 30 χιλιάδων γυναικών από τη Σκωτία. Οι γυναίκες του δείγματος είχαν αποβάλει σ την πρώτη τους εγκυμοσύνη τους και έμειναν έγκυες εκ νέου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες εκείνες που είχαν συλλάβει εντός του πρώτου εξαμήνου, είχαν πιο φυσιολογική εγκυμοσύνη και λιγότερα προβλήματα κατά την κύηση.
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου