Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Παιδική παχυσαρκία και κατάγματα



Οι ερευνητές δήλωσαν πως πρόκειται για την πρώτη έρευνα που υποδεικνύει σχέση μεταξύ ασθενέστερων οστών και παιδικού κινδύνου ανάπτυξης.

Ερευνητές του Medical College of Georgia μελέτησαν 140 παιδιά, ηλικίας 7 έως 11 ετών, που ασκούνταν περιορισμένα και ανακάλυψαν ότι το 30% δεν είχε ελεγχόμενο σάκχαρο και είχε μικρότερη οστική μάζα -παράγοντα δύναμης των οστών- σε ποσοστό 4 έως 5%. Ο Norman Pollock, του Georgia Prevention Institute, δήλωσε ότι η νέα έρευνα παρέχει το πρώτο στοιχείο που συνδέει την παιδική παχυσαρκία με κατάγματα. Όπως δήλωσε, ενώ τα υπέρβαρα παιδιά ενδεχομένως να έχουν περισσότερη οστική μάζα από παιδιά με φυσιολογικό βάρος, μπορεί να μην είναι αρκετά δυνατή ή μεγάλη ώστε να αναπληρώνει για το μεγαλύτερο μέγεθός τους. Ευκαιρία για την ενίσχυση της δύναμης των οστών και της μείωσης του κινδύνου οστεοπόρωσης βρίσκεται στην παιδική ηλικία, πριν μειωθεί η ικανότητα να χτίσει κάποιος οστική μάζα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει για την ανάπτυξη των οστών και τη γενική υγεία είναι η άσκηση. Η σημασία της άσκησης είναι μεγάλη και σε αυτό έχουν ρόλο και οι γονείς. Οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν τη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών τους ωςπροληπτικό μέτρο έναντι του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νόσων και της μειωμένης οστικής μάζας.

Πηγή: www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου