Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Γιατί δεν μένω έγκυος;

Η σύλληψη μοιάζει με τα τυχερά παιχνίδια. Δεν υπάρχει κανόνας για να κερδίσεις σίγουρα. Γιατί όμως δεν το παραδεχόμαστε;

Γιατί σε εμένα;
Όταν φτάνουμε αισίως στο κατώφλι της μητρότητας έχουμε τον πλήρη έλεγχο της ζωής μας. Έχουμε ήδη σκεφτεί και πάρει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για τα θέματα που μας αφορούν: σπουδές, καριέρα, τόπο διαμονής, σύντροφο και ερωτική ζωή. Νιώθουμε κυρίαρχες του παιχνιδιού και έτοιμες να αντιμετωπίσουμε τη νέα ευθύνη, να αναλάβουμε τον πιο σπουδαίο ρόλο, να γεννήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Θέλουμε ένα παιδί, τώρα. Αν δεν έρθει αμέσως, το άγχος μας κατακλύζει. Τι συμβαίνει; Τι έκανα λάθος; Ποιός φταίει; Γιατί τέτοια ατυχία; Γιατί σ΄εμένα;
Μαθήματα υπομονής
Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στην πολύπλοκη διαδρομή ως τη μητρότητα είναι να περιμένεις. Ακόμα και όταν τελικά δεις το τεστ να βγαίνει θετικό, πρέπει να περιμένεις συνήθως 2 με 4 εβδομάδες μέχρι να το επιβεβαιώσει ο γιατρός σου. Άλλη μια αναμονή που ακόμα και τότε που θα κρατάς στο χέρι σου τα καλά νέα, θα σου φανεί εξοντωτική. Μέχρι να νιώσεις το μωρό να κινείται θα περάσουν άλλοι τρεις μήνες. Θέλεις να σιγουρευτείς πως όλα πάνε καλά, όμως κανείς δεν σε καθησυχάζει. Θα περιμένεις 8 ολόκληρους μήνες ώσπου να κρατήσεις επιτέλους στα χέρια σου το νεογέννητο μωρό σου. Θα μάθεις να αντέχεις.
Η τέχνη της αναμονής
Η αναμονή δεν είναι στο πρόγραμμά μας και όταν προκύπτει μας αιφνιδιάζει. Δες τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να περιμένεις χωρίς να υποφέρεις:
- Αξιοποίησε το διάστημα της αναμονής δημιουργικά.

- Δείξε σεβασμό στη φύση σου και αναγνώρισε την αδυναμία σου να την ελέγξεις.

- Μάθε να αποδέχεσαι όσα δεν μπορείς να αλλάξεις.

- Μην αφήνεις την επιθυμία για μητρότητα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να κάνει κατάληψη στην καθημερινότητά σου. Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που μας δίνουν χαρά εκεί έξω και που σε περιμένουν να τα κατακτήσεις. Όταν τελικά γίνεις μανούλα, θα νοσταλγείς αυτό το διάστημα της ανεμελιάς. Ζήσε λοιπόν κάθε περίοδο της ζωής σου απολαμβάνοντας αυτό που σου προσφέρει.

- Το άγχος, το στρες, η πίεση δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι, όποιος και αν ήταν ο στόχος. Χαλάρωσε και μην μπλοκάρεις το σώμα σου και τις λειτουργίες του.

- Η καλή φυσική κατάσταση, η υγιεινή διατροφή, η καλή υγεία ευνοούν την σύλληψη. Εστίασε λοιπόν σε αυτά, ξεκίνα την βελτιωτική προσπάθεια και επικεντρώσου σε όσα μπορείς να επηρεάσεις εσύ η ίδια.

-Μην στέκεσαι παθητικά απέναντι στο πρόβλημα, μην το κουκουλώνεις, μην το αντιμετωπίζεις ως ταμπού. Συζήτησέ το με τον γυναικολόγο σου και προσπαθήστε να βρείτε μαζί την άκρη του νήματος που καταλήγει στην μητρότητα.

-Μην κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό που σου συμβαίνει, ούτε φυσικά και τον σύντροφό σου. Οι καβγάδες δεν λύνουν το πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρετε, είναι μένοντας ενωμένοι και αγαπημένοι.
Πηγή:www.babyspace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου