Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Εκπαίδευση – χάος, σημειώσατε...2!


Κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας στην Σύρο, εξελίσσονται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όχι ότι στην πρωτοβάθμια πάνε κατ’ ευχήν τα πράγματα, αλλά όλα στην ώρα τους!

Καταλήψεις στα τρία γυμνάσια του νησιού κάνουν οι μαθητές, από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικώντας άκουσον άκουσον:

1.Νέους πίνακες, γιατί είναι γδαρμένοι.
2.Φύλακα για την αποτροπή της εισόδου εξωσχολικών ατόμων.
3.Νέα παράθυρα, γιατί μπάζουν κρύο και νερά τα υπάρχοντα.

Αυτά, σύμφωνα με μαρτυρία μαθήτριας, είναι τα κυριότερα! Φανταστείτε τα δευτερεύοντα ποια θα είναι.
Η διευθύντρια του 3ου γυμνασίου, παρότρυνε τα παιδιά να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τους έδωσε μάλιστα και τον αριθμό του κινητού της, αν την χρειαστούν κάτι και…έφυγε!

Οι μαθητές της 3ης τάξης μένουν μάλιστα και κατά την διάρκεια της νύχτας εκεί (!) για να περιφρουρούν την γνώση, μην τύχει και τους την πάρουν. Σε όλη αυτή την αδιανόητη κατάσταση, ένας μαθητής για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έπεσε από τον πρώτο όροφο (!) με αποτέλεσμα να σπάσει και τα δυο του πόδια, χάνοντας και κάποια δόντια.

Ποιος εξυπηρετείται από αυτήν την κατάσταση άραγε; Θα χρειαστεί να κλάψει κάποιος γονιός πάνω από το άψυχο κορμί του παιδιού του για να βάλει κάποιος τα παιδιά κάτω και να τους δώσει να καταλάβουν μέχρι πού τραβάει το αστείο και πότε γίνεται σοβαρό και δη, επικίνδυνο;

Αν την μέρα οι καθηγητές λείπουν, το βράδυ ποιος επιβλέπει ένα τσούρμο 15χρονα; Οι γονείς με τι μυαλό κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου; Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; 
 
http://act-blogers.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου