Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Kinder Γαλακτοφέτες. Δεν είναι πιο υγιεινό από άλλα κέικ.

ΤΑ ΣΥΝ:
* Έχει ασβέστιο
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Έχει πρόσθετα σάκχαρα και λιπαρά.
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Είναι να μη σου βγει το όνομα τελικά. Τα Kinder έχουν τη φήμη του υγιεινού κολατσιού για παιδιά, και όμως τα φαινόμενα απατούν. Κοιτάζοντας τα συστατικά βλέπεις ότι αποτελείται από 40% φρέσκο γάλα. Εντάξει αυτό αντιστοιχεί σε μία μπάρα των 28 γραμμαρίων σε 11 γραμμάρια γάλα, σιγά το πράγμα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Περιέχει μεγάλο ποσοστό λίπους: το 58% των θερμίδων προέρχεται από λιπαρά, όπου τα περισσότερα από αυτά τα λιπαρά είναι κορεσμένα. Κάνοντας μία σύγκριση με ένα κομμάτι κέικ, αυτές οι μπάρες έχουν περισσότερες θερμίδες, λιπαρά και σάκχαρα από ένα κομμάτι κέικ της ίδιας ποσότητας με το κέικ να έχει λίγο παραπάνω υδατάνθρακες (δηλ. αλεύρι). Και φυσικά έχει ελάχιστες φυτικές ίνες (0,3 ανά μπάρα). ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;

Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο αυτή η μπάρα εκτός από ζάχαρη, λιπαρά και αλεύρι,τουλάχιστον όμως δεν περιέχει χρωστικές. Δεν υπάρχει όμως λόγος να θεωρείται αυτό το προϊόν υγιεινό, ούτε μπορείς να το δίνεις ελεύθερα στο παιδί σου. Διατροφικά έχει την ίδια αξία με ένα κέικ (και μικρότερη) οπότε θα πρέπει και να αντιμετωπιστεί και σαν κέικ. Στο μόνο που διαφέρει είναι ότι περιέχει λίγο περισσότερο ασβέστιο από το κέικ. Η μπάρα περιέχει 90 mg ενώ το κέικ 30 mg, μιλάμε για ελάχιστες ποσότητες αν αναλογιστούμε ότι τα 60 mg διαφορά αντιστοιχούν σε 1/4 φέτα κίτρινου τυριού.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΠΑΡΑ: Θερμίδες: 117, Υδατάνθρακες: 9,7 γρ., Πρωτεΐνη: 2,4 γρ., Λιπαρά: 7,6 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 6/10
Λιπαρά: 3,5/10
Θερμίδες: 3,8/10
Φυτικές Ίνες: 1/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 6/10
ΣΥΝΟΛΟ: 4/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου