Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Προσοχή στα σιρόπια για τον βήχα

Προσέξτε ιδιαίτερα τα σιρόπια για τον βήχα που δίνετε στα παιδιά σας. Πολλά από αυτά περιέχουν κωδεΐνη, η οποία κατηγορείται για σοβαρές παρενέργειες, όπως η δύσπνοια και οι τάσεις λιποθυμίας.
 Η βρετανική Αρχή για τα φάρμακα εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ζητεί από τους γονείς που έχουν παιδιά κάτω των 18 ετών να είναι φειδωλοί στα αντιβηχικά σιρόπια που τους χορηγούν, επειδή τα περισσότερα από αυτά περιέχουν την κωδεΐνη, η οποία συνδέεται με νευρικότητα, εμέτους, αίσθημα λιποθυμίας, δυσκοιλιότητα, απώλεια της όρεξης, εξάντληση και προβλήματα στην αναπνοή.
Στη Βρετανία θα εισαχθούν προειδοποιήσεις στη συσκευασία των συγκεκριμένων φαρμάκων τον Απρίλιο του επόμενου έτους και οι αρμόδιοι της Ρυθμιστικής Αρχής για τα Φάρμακα ανέφεραν ότι αυτού του είδους τα σιρόπια θα χορηγούνται πλέον στα παιδιά μόνο με συνταγή γιατρού.
Οι υπεύθυνοι της Αρχής συνέστησαν στους γονείς να χορηγούν παρακεταμόλη καθώς και μέλι και λεμόνι για την ανακούφιση του βήχα των παιδιών. Όπως σημείωσε εκπρόσωπος της Αρχής «πολλά από τα φάρμακα ενάντια στον βήχα που χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια και η χρήση τους άρχισε όταν δεν απαιτούνταν κλινικές δοκιμές, οι οποίες θα αποδείκνυαν τη δράση τους στα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν σχεδιαστεί αποκλειστικώς για τα παιδιά».
http://www.babyradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου