Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

6/11 Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

Ένα μέλος του φορουμ parents.gr είχε την εξής ιδέα: Μια και η εβδομάδα που τρέχει είναι η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού πρότεινε στα άλλα μέλη του φορουμ να συναντηθούν σε ένα κεντρικό σημείο, σε διάφορες πόλεις, για να θηλάσουν ταυτόχρονα τα μωρά τους προσπαθώντας να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους για το πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός για τα βρέφη!

Η ιδέα της βρήκε ανταπόκριση από πολλά μέλη και τελικά η ημερομηνία, η ώρα και η τοποθεσία κλείστηκε όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο 6/11/2010 και ώρα 13:00 μμ στις εξής περιοχές:

Αθήνα: Πλατεία Συντάγματος στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Θεσσαλονίκη: Στο Λευκό Πύργο.
Πάτρα: Στην πλατεία Όλγας
Ηράκλειο Κρήτης: Στην πλατεία Ελευθερίας, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Σύρος: Στην πλατεία Μιαούλη.
Κόρινθος: Στα Περιβολάκια.Οι μανούλες του φορουμ parents.gr έφτιαξαν και μια υπέροχη πρόσκληση.

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2010 1-7 Νοεμβρίου

Ο Θηλασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους.
Δυστυχώς όμως στην εποχή μας ο θηλασμός έχει υπονομευθεί.
Ο θηλασμός είναι στην πραγματικότητα τέχνη και όχι επιστήμη.
Και η τέχνη αυτή φαίνεται ότι χάθηκε στο διάβα του χρόνου.
Ενώ είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο, οι κοινωνικές δομές (αντιλήψεις, γυναικεία εργασία, μαιευτήρια, κλπ) δεν ευνοούν αυτήν την επιλογή.
Η τέχνη χάθηκε, κι ενώ ο θηλασμός αποτελεί φυσική διαδικασία, απαιτεί πλέον εκπαίδευση και ενθάρρυνση γιατί στην πρώτη δυσκολία είναι εύκολο να χορηγηθεί ένα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη.
Καλούνται λοιπόν όλες οι θηλάζουσες μητέρες να παρευρεθούν στα προκαθορισμένα σημεία της Ελλάδας (που αναγράφονται παραπάνω) το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 μμ.
Με την πραγματοποίηση δημόσιου θηλασμού θα δώσουμε το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι δεν πρέπει πια ο θηλασμός να θεωρείται ταμπού.
Ας δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει........
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

1 σχόλιο:

  1. αχχχχ εγώ δεν τα κατάφερα γιατί από το άγχος και την κούραση να πηγαινοέρχομαι καθημερινά Βόλο - Λάρισα για να τον βλέπω, δεν είχα γάλα, και μετά που τον πήρα σπίτι εκείνος δεν έπιανε, αλλά και τί να πιει αφού δεν είχα παρά μόνο κάποιες σταγόνες .. Πάντα όμως υποστηρίζω τον θηλασμό και τέτοιες ενέργειες πιστεύω πως πρέπει να γίνονται για να προβληματίζουν αυτές που θέλουν να αποφύγουν τον θηλασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή