Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

8 δραστηριότητες που θα το συναρπάσουν!

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να απασχολήσετε δημιουργικά το μικρό παιδάκι σας.

Τις περισσότερες από αυτές τις δραστηριότητες μπορείτε να τις κάνετε μέσα στο σπίτι σας. Αρκεί να του προσφέρετε το χρόνο σας, γιατί σ’ αυτή την ηλικία τα περισσότερα παιδάκια απολαμβάνουν την παρέα σας και θέλουν να συμμετέχετε και εσείς στις διάφορες δραστηριότητες με τις οποίες απασχολούνται. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν εκτός από ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Καλή διασκέδαση!

1.Μικροί μάγειρες στη κουζίνα.
Τα παιδιά αγαπούν να παίρνουν μέρος στη μαγειρική. Φτιάξτε μαζί τους κουλουράκια ή πίτσα, και εξηγήστε τους όλη τη διαδικασία. Βέβαια να θυμάστε ότι όταν οι μικροί μάγειρες μαγειρεύουν οι μεγάλοι καθαρίζουν (έστω και με τη βοήθεια των μικρών)!!

2. Διαβάστε βιβλία!
Οργανώστε στο μικρό σας μια βιβλιοθήκη με διάφορα παραμύθια, βιβλία εκπαιδευτικά για τα χρώματα, τα νούμερα, τα ζωάκια, βιβλία με μουσική, και πολλά άλλα που μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία, ή εγκαινιάστε μια δανειστική βιβλοθήκη με τους φίλους σας ώστε να ανταλλάσετε βιβλία για τα παιδιά σας.

3. Ζωγραφίστε!
Τα παιδιά ξετρελένονται να ζωγραφίζουν. Αρκεί να τους μάθετε ότι ζωγραφίζουμε μόνο στο χαρτί και όχι στους καναπέδες και τους τοίχους όπου συνήθως προσπαθούν να πειραματιστούν. Μπορείτε να κρεμάσετε τις ζωγραφιές τους σαν έργα τέχνης μέσα στο σπίτι σας, άλλα και να δωρίσετε κάποιες σε μέλη της οικογενείας σας! Οι μικροί ζωγράφοι θα αισθανθούν πολύ υπερήφανοι.

4. Φτιάξτε χειροτεχνίες.
Υπάρχουν βιβλία που σας καθοδηγούν για να φτιάξετε πολύ ωραίες χειροτεχνίες με το μικρό σας παιδάκι αλλά και μια ‘βόλτα’ στο διαδίκτυο μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες για εύκολες και διασκεδαστικές χειροτεχνίες με απλά υλικά όπως πολύχρωμα χαρτόνια, μαρκαδόρους, ψαλίδι και κόλλα.

5. Φτιάξτε πάζλ.
Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα πάζλ. Τους αρέσει να συνθέτουν σταδιακά την εικόνα που δημιουργείται. Υπάρχουν πολλών ειδών παζλ τα οποία είναι διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά συγχρόνως. Αν το παιδάκι σας είναι ακόμη μικρό και δυσκολεύεται με τα χαρτονένια παζλ μπορείτε να του πάρετε τα παζλ με κύβους που είναι πιο εύκολα για τις μικρότερες ηλικίες.Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία αγαπούν πολύ το παιχνίδι με τα τουβλάκια. Τους αρέσει να φτιάχνουν σπιτάκια και πύργους. Συνδυάστε μια ποικιλία από τουβλάκια ώστε να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τα διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και σχήματα.

6.. Δημιουργήστε με τουβλάκια.
Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία αγαπούν πολύ το παιχνίδι με τα τουβλάκια. Τους αρέσει να φτιάχνουν σπιτάκια και πύργους. Συνδυάστε μια ποικιλία από τουβλάκια ώστε να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τα διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και σχήματα.

7. Παίξτε κρυφτούλι!
Ξεχάστε το καλά τακτοποιημένο σπίτι σας, και παίξτε μαζί με το μικρό σας κρυφτό. Συνήθως τους αρέσει να κρύβονται κάτω από τα σκεπάσματα, τις μαξιλάρες των καναπέδων, και πραγματικά το διασκεδάζουν πάρα πολύ.

8. Κάντε δουλειές του σπιτιού.
Τα παιδιά θέλουν να παίρνουν μέρος στις δουλειές του σπιτιού. Τους αρέσει να μιμούνται τους μεγάλους. Αφήστε τα λοιπόν να πλύνουν τα πλαστικά πιατάκια και ποτήρια τους. Φορέστε τους μια παιδική αδιάβροχη ποδιά, βάλτε τη καρέκλα κοντά στο νεροχύτη και.. καλό πλύσιμο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου