Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινά η λειτουργία του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

Όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που θα μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα στη αντιμετώπιση της σωματικής και ψυχικής υγείας ενός ανήλικου καρκινοπαθούς, προσφέρει το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων, η καθολική λειτουργία του οποία ξεκινά επίσημα μεθαύριο.

Το νέο νοσοκομείο ονομάστηκε από την πολιτεία «Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ» και βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο των Νοσοκομείων Παίδων Π&Α Κυριακού και Αγία Σοφία. Εκτείνεται σε περίπου 15.000 τ.μ. και είναι χτισμένο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές εγκαταστάσεων, αντισεισμικότητας και ασφάλειας. Αποτελείται από πέντε κτήρια και η δυναμικότητά του είναι 138 κλίνες. Συνδέεται με αερογέφυρα με το Αγία Σοφία, όπου και θα ανήκει λειτουργικά και διοικητικά από αύριο, οπότε και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» θα το παραχωρήσει στο κράτος.

Στους χώρους του λειτουργούν τρεις ογκολογικές – αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες με 87 κλίνες, τρεις μονάδες ημερήσιας νοσηλείας ογκολογικών – αιματολογικών τμημάτων με 24 κλίνες, μία μονάδα ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών με 5 κλίνες, ιατρείο πόνου με 3 κλίνες, και νοσηλευτική μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών που διαθέτει 18 κλίνες.

Επιπλέον, το νοσοκομείο διαθέτει εργαστηριακούς τομείς πυρηνικής ιατρικής και αξονικής τομογραφίας ποζιτρονίων, κέντρο αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, αμφιθέατρο 56 ατόμων, ξενώνα για γονείς, αλλά και σχολείο για παιδιά που χρειάζονται μακροχρόνια νοσηλεία.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι διαμορφωμένοι και διακοσμημένοι ώστε να απομακρύνουν τη σκέψη των παιδιών από τις σκληρές στιγμές που βιώνουν. «Κάθε κτήριο παραπέμπει σε μία διαφορετική ήπειρο και κάθε γωνιά του σε διαφορετική χώρα. Εικόνες από μνημεία και σχήματα που «μιλούν» στη φαντασίατων μικρών ασθενών, συνθέτουν ένα παραμυθένιο ταξίδι με ξεναγό τη μικρή “Ελπίδα”, η οποία υποδέχεται και ξεναγεί τα παιδιά μέσα από ζωγραφιές», ανέφερε στη χθεσινή ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και πρέσβυς καλής θελήσεως της Unesco, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
«Η μετεγκατάσταση των ογκολογικών κλινικών που προβλέπονται, δηλαδή της Α παιδιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών, του Π&Α Κυριακού κ.ά. θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους», εκτιμά ο διοικητής του Παίδων Αγία Σοφία Μανώλης Παπασάββας.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου