Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σχετικά με την Herbalife

Είχαμε μιλήσει στη προηγούμενη ανάρτηση για τα υποκατάστατα γευμάτων. Μια εταιρία που είναι γνωστή σε αυτό το χώρο είναι η Herbalife. Τα προϊόντα της μπορείς να τα αγοράσεις μόνο από ανεξάρτητους συνεργάτες. Είναι γνωστό ότι οι πωλήσεις των προϊόντων της Herbalife στηρίζονται σε αυτό που λέμε δικτυακό μάρκετινγκ, όπου κάποιος που ενδιαφέρεται πληρώνει ένα ποσό για να λάβει πληροφορίες αλλά και προϊόντα, στη συνέχεια βρίσκει πελάτες για τα προϊόντα αλλά και άλλους συνεργάτες όπου και αυτό ανταμείβεται. Ναι είναι μια μορφή πυραμίδας. Δεν θα ασχοληθούμε με το πόσο δίκαιο η επικερδές είναι μια τέτοια δουλειά, αλλά για το πως επηρεάζει το αντικείμενο της συγκεκριμένης εταιρίας που σε αυτή τη περίπτωση είναι η διατροφή και η υγεία ανθρώπων. Ποιους προσελκύει η Herbalife; Διάφορους ανθρώπους: νοικοκυρές, ελεύθερους επαγγελματίες, φοιτητές, εργάτες έχουμε δει από όλα. Πάντως οι περισσότεροι είναι εντελώς άσχετοι με τη διατροφή. Στις παρουσιάσεις τους επικρατεί μια ατμόσφαιρα πλύσης εγκεφάλου αλλά και ελπίδας για μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους
Τι γίνεται μετά όμως; Αυτό που μας προβληματίζει είναι το γεγονός ότι κάποιος εντελώς άσχετος στο χώρο της διατροφής αλλά με μεγάλο κίνητρο να πουλήσει θα σου πει οτιδήποτε προκειμένου να σου πουλήσει το προϊόν. Πολλοί ανεξάρτητοι συνεργάτες λένε διάφορα ανόητα, χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση. Από ανεξάρτητους συνεργάτες γίνονται "σύμβουλοι ευεξίας" όπου όχι μόνο σου προωθούν τα προϊόντα, αλλά δίνουν και δίαιτες αλλά και άλλες συμβουλές για την υγεία σου. Φαντάζομαι ότι πιστεύουν οτι... έγιναν "γνώστες" επειδή παρακολούθησαν 1-2 σεμινάρια της Herbalife. Αυτός ο τίτλος τους δίνει μια εγκυρότητα και αποκτούν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους. Τα προϊόντα του Βασικού προγράμματος δεν φαίνεται τουλάχιστον από τα συστατικά τους, να έχουν κάποιο κίνδυνο, δεν είναι όμως θαυματουργά, είναι ένα άπλο πολυβιταμινούχο υποκατάστατο γεύματος με κάποιες φυτικές ίνες και βότανα. Δεν είναι το προϊόν που μας προβληματίζει τόσο, όσο αυτοί που το προωθούν, και τις λανθασμένες και πιθανό επικίνδυνες διατροφικές συμβουλές που δίνουν.
(Εγώ πάντως, είχα ρώτησει κάποια στιγμή κάποιον  "σύμβουλο" αν εγώ που είμαι αλλεργική σε φάρμακα μπορώ να τα πάρω και μου είπε να ρωτήσω τον γιατρό μου .... )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου