Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πώς θα διαλέξω τη σωστή πιπίλα για το μωρό μου;

Αλήθεια πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να λέει «σπουδαία εφεύρεση η πιπίλα τελικά!»? Σίγουρα πολλές! Για να παραμείνει όμως σπουδαία και η χρήση της, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς θα διαλέξετε τη σωστή πιπίλα για το μωρό σας.
Η ιδανική πιπίλα για το μωρό σας θα πρέπει να είναι όσο πιο μαλακή, λεπτή και άνετη γίνεται. Υπάρχουν ωστόσο και κάποια βασικά χαρακτηριστικά που καλό είναι να τα διαθέτει.
Κατ’αρχήν, το υλικό πρέπει να είναι εξαιρετικά μαλακό, ώστε να προσαρμόζεται στη μορφολογία του στόματος και να επιτρέπει στη γλώσσα να κινείται φυσιολογικά χωρίς να ασκεί έντονη πίεση στον ουρανίσκο. Επίσης, πρέπει να είναι ελαστικό, για να αναπαράγει την επιμίκυνση της μητρικής θηλής. Και βέβαια το υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό στα δαγκώματα, ειδικά όταν το μωρό σας βγάλει τα πρώτα του δοντάκια.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσέξετε η θηλή να είναι λεπτή στη βάση για τη σωστή τοποθέτηση της άνω και κάτω σιαγόνας, ώστε να κλείνει το στόμα σωστά. Θα πρέπει επίσης να είναι επίπεδη για να βοηθά τη «φυσική» τοποθέτηση της γλώσσας και να έχει τέτοιο σχήμα που να μειώνει την πίεση της γλώσσας στον ουρανίσκο, ώστε να μην εμποδίζει τη σωστή ανάπτυξη του ουρανίσκου. Σημαντικό επίσης είναι το μέγεθος της θηλής που θα πρέπει να είναι ανάλογο με αυτό του ουρανίσκου και της ηλικίας του μωρού.
Όσον αφορά το γείσο της πιπίλας, θα πρέπει να είναι και αυτό μαλακό και με τέτοιο σχήμα, ώστε να προσφέρει άνεση για ένα πιο φυσικό πιπίλισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου