Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Συμβουλές ασφαλείας στο σχολικό λεωφορείο

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θυμήστε στα παιδιά σας τους κανόνες ασφαλείας όταν μπαίνουν και όταν βγαίνουν από το σχολικό λεωφορείο. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (ΝSC) των ΗΠΑ παρέχει μερικές χρήσιμες συμβουλές:

* Μάθετε στο παιδί να περιμένει το λεωφορείο μακριά από την κίνηση, μέσα μέσα στο πεζοδρόμιο, προσέχοντας και τα άλλα διερχόμενα οχήματα.

* Μάθετε στο παιδί να πιάνεται από τη λαβή όταν μπαίνει και όταν βγαίνει από το λεωφορείο.

* Μάθετε στο παιδί να μην πλησιάζει στο λεωφορείο έως ότου σταματήσει εντελώς και ανοίξει η πόρτα.

* Μάθετε στο παιδί να μην περπατάει ποτέ πίσω από το λεωφορείο, αλλά να περνάει από μπροστά, σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων και να περιμένει το σήμα του οδηγού του λεωφορείου προτού διασχίσει τον δρόμο (εκτός κι αν υπάρχει σχολικός τροχονόμος, οπότε πρέπει να ακολουθεί τις δικές του εντολές).

* Μάθετε στο παιδί να βεβαιώνεται πως το βλέπει ο οδηγός όταν βγαίνει από το όχημα.

* Μάθετε στο παιδί να μην πλησιάζει τις πίσω ρόδες του λεωφορείου.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου