Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πιπιλάει ακόμα το δάκτυλο;

Συνήθως τα παιδιά σταματούν να πιπιλούν το δάκτυλό τους με την πάροδο του χρόνου, όμως πολλές φορές αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Αλλά ακόμα και όταν υπάρχει περίπτωση το παιδί να σταματήσει από μόνο του να έχει αυτή την κακή συνήθεια, μπορεί να έχει μεγαλώσει ήδη αρκετά, τόσο που να πηγαίνει ακόμα και γυμνάσιο!
Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω πρακτικές οδηγίες που θα βοηθήσουν το παιδί να εγκαταλείψει αυτή την κακή συνήθεια.
Μην τιμωρείτε, κοροϊδεύετε ή μιλάτε απότομα στο παιδί επειδή πιπιλάει το δάκτυλό του.
Επαινέστε το και επιβραβεύστε το τις στιγμές που δεν έχει το δάκτυλό του στο στόμα.
Βρείτε τρόπους να διασκεδάσετε το παιδί και να του αποσπάσετε την προσοχή, εάν αυτή η κίνηση (το πιπίλισμα) προέρχεται από αμηχανία.
Εάν όλα τα παραπάνω δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα, συζητήστε το με τον παιδίατρό σας ή τον οδοντίατρο, μήπως πρέπει να γίνει χρήση άλλων πιο δραστικών μεθόδων, για τη διακοπή αυτής της συνήθειας.
www.mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου