Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Baby & Mini Swimming

Με πολύ χαρά σας ανακοινώνουμε τη λειτουργία της καινούργιας βρεφικής/παιδικής πισίνας των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, η οποία σχεδιάστηκε έτσι ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου προγράμματα κολύμβησης για μικρές ηλικίες, σύμφωνα με τις πλέον καινοτόμες και ασφαλείς μεθόδους. Τα προγράμματα είναι ανοιχτά για βρέφη, παιδιά και γονείς από όλη την Αττική και συνδυάζουν την εκμάθηση κολύμβησης, την κοινωνικοποίηση, την άσκηση και την ψυχαγωγία.

Λειτουργούν δύο προγράμματα:

α. Baby Swimming (για βρέφη/παιδιά 3μηνών-3ετών, μαζί με τον γονέα στο νερό).

β. Mini Swimming (για παιδιά 3-5 ετών)

Υπερσύγχρονη βρεφική/παιδική πισίνα ενεργού οξυγόνου, διαστάσεων 4.50μ. Χ 6.50μ. Χ 0.90 , σταθερής θερμοκρασίας 32oC-34οC

Έμπειροι, εξειδικευμένοι εκπαιδευτές/τριες

Μαθήματα διάρκειας 30’ (Baby Swimming) έως 40' (Mini Swimming) δύο φορές την εβδομάδα

 
Ολιγομελή τμήματα (πέντε παιδιά ανά τμήμα)

Αγγλόφωνα τμήματα

Καθημερινές μετά τις 16:00 το απόγευμα & Σάββατο πρωί

Έναρξη Baby Swimming 1/10/10

Έναρξη Mini Swimming 29/9/10


Baby Swimming

Το Baby Swimming είναι μία οικογενειακή δραστηριότητα κατά την οποία το μωρό μαζί με τον ένα ή και τους δύο γονείς, έρχεται σε επαφή με το νερό κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι ο εξειδικευμένος εκπαιδευτής/τρια καθοδηγεί τον ενήλικα να διδάξει το παιδί, με ασκησιολόγιο αυστηρά προσαρμοσμένο στο εξελικτικό επίπεδο της κάθε ηλικίας, στην προσωπικότητα και την ατομικότητα κάθε παιδιού και πάντα με την συναίνεση του ενήλικα. Η επαφή και η εξοικείωση με το νερό γίνεται πάντα με τη μορφή παιχνιδιού.

Η βρεφική κολύμβηση είναι ένα πρόγραμμα που επηρεάζει θετικά την ψυχοσωματική εξέλιξη των παιδιών και αυτό γιατί :

α. Στο νερό ένα παιδί μπορεί να κινηθεί πολύ πιο νωρίς και με περισσότερους τρόπους από ότι έξω από το νερό.

β. Είναι μια οικογενειακή δραστηριότητα που ψυχαγωγεί και βοηθά την κοινωνικοποίηση του παιδιού

γ. μέσα από την εξοικείωση με το νερό διδάσκεται ο σεβασμός για το υδάτινο στοιχείο πράγμα που βοηθά την εκμάθηση της κολύμβησης και την ασφάλεια του παιδιού .



 
Mini Swimming

Παιχνίδι και ταυτόχρονη εκμάθηση κολύμβησης για παιδιά 3-5 ετών, σε ένα ευχάριστο και κατάλληλο για τις μικρές ηλικίες περιβάλλον. Μέσα από οργανωμένο παιχνίδι και μελετημένο ασκησιολόγιο, ο εξειδικευμένος εκπαιδευτής/τρια βοηθά το παιδί σταδιακά και αβίαστα, να έρθει σε επαφή με το υδάτινο στοιχείο, προσεγγίζοντας τις βασικές τεχνικές κολύμβησης.


Η επικοινωνία είναι πρωταρχικής σημασίας διαδικασία , για αυτό πριν την έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιείται σε προσωπικό επίπεδο ή σε μικρές ομάδες η πρώτη επαφή για αναλυτική ενημέρωση έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να συνεργαστούμε για το καλό των παιδιών μας .

TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ!


-Ο παιδίατρος θα εξετάσει το παιδί και θα βεβαιώσει ότι μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα βρεφικής κολύμβησης.

-Ο γονέας θα πρέπει να προσκομίσει αντίστοιχη βεβαίωση από παθολόγο και δερματολόγο.

-Ένα μωρό μπορεί από τριών μηνών να αρχίσει μαθήματα κολύμβησης σε ειδικά διαμορφωμένες πισίνες, χωρίς ποτέ βέβαια να είναι αργά να ξεκινήσει.

-Είμαστε 15΄- 30΄ νωρίτερα στην πισίνα για να προετοιμαστούμε με ηρεμία. Η διάθεσή μας επηρεάζει το μωρό μας και το αντίθετο.
-Εάν το μωρό μας είναι ανήσυχο μπορεί να πιει λίγο γάλα πριν έρθει για το μάθημα και καλό είναι να έχουμε και για μετά το μάθημα γιατί μπορεί να πεινάει.

-Πριν μπούμε στην πισίνα πρέπει να κάνουμε ντους με σαπούνι εμείς και το μωρό μας.

-Ενυδατική κρέμα έχουμε για μετά το μάθημα, αλλά πριν το μάθημα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να μη γλιστράει το δέρμα του μωρού.
-Απαραίτητο είναι τα μωρά κάτω από το ειδικό μαγιώ να φοράνε αδιάβροχη πάνα. Έτσι προστατεύεται πολύ καλύτερα η ποιότητα του νερού.
-Aποφεύγουμε τα γιαλάκια πισίνας στα πρώτα μαθήματα για να μην τρομάξουν τα μωρά.
-Μπορούμε να φοράμε ένα μακώ μπλουζάκι για να μπορεί το μωρό να κρατιέται και να αισθάνεται ασφάλεια.
-Τα παιδιά που περπατάνε μπορούν να φοράνε κάλτσες με «πατουσάκια» για περισσότερη ασφάλεια.
-Μετά το μπάνιο ένα ζεστό σκουφάκι προστατεύει το μωρό μας από τη διαφορά θερμοκρασίας.
-Το μάθημα γίνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα, ο εκπαιδευτής καθοδηγεί και παροτρύνει .


Τηλέφωνα επικοινωνίας 210-6030411 έως -17. 

http://www.cgs.gr/main/school-news/314-baby-a-mini-swimming

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου