Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Beaba Bib' Expresso θερμαντήρας

Ταχυθερμαντήρας μπιμπερό και τροφίμων από την Beaba, που υπόσχεται για άλλη μια φορά να μας λύσει τα χέρια. Ξεχωρίζει για τον έξυπνο και λειτουργικό σχεδιασμό, ταχύτητα και ευκολία στην χρήση. Ζήτησα από την Μαρία που χρησιμοποιεί την συσκευή εδώ και αρκετούς μήνες, να μας πει την άποψή της:

Όταν φέραμε την μπέμπα στο σπίτι και μην μπορώντας να θηλάσω, άρχισα να ψάχνω τρόπους ώστε να μειώσω το κλάμα της κατά την διάρκεια ετοιμασίας του γάλακτος.
Στην αρχή εφάρμοσα την χρήση του θερμός! Χρονοβόρο... άντε να βράσεις το νερό, άντε να το αφήσεις να κρυώσει, άντε να γεμίσεις το θερμός, άντε το μπουκαλάκι κάτω από την βρύση γιατί πολλές φορές δεν ήταν κατάλληλη η θερμοκρασία... η μπέμπα έκλαιγε γοερά μέχρι να μπει το μπουκαλάκι στο στοματάκι!!!
Μετά αγόρασα digital θερμαντήρα, πολύ γνωστής εταιρείας... 3 ολόκληρα λεπτά έκανε να θερμάνει το μπουκαλάκι με νερό από το ψυγείο και πολλές φορές δεν το έφτανε στην κατάλληλη θερμοκρασία... Ένιωθα ότι το άφηνε κρύο το νερό μέσα, ενώ το μπουκάλι εξωτερικά ήταν καυτό. Η μπέμπα δεν ηρεμούσε ούτε με αυτόν τον τρόπο.
Μέχρι που σε ένα μπλογκ είδα ως πρόταση τον ταχυθερμαντήρα της Beaba... Το design απίστευτο!!!! Διάβασα τα χαρακτηριστικά: Έλεγε ότι ζέσταινε το νερό σε μόλις 30 δευτερόλεπτα και μάλιστα το έφερνε στους 37 βαθμούς… ότι πρέπει για να πίνει το μωρό... ούτε καυτό, ούτε κρύο. Κοιτάζω την τιμή... περίπου 70 ευρώ… τσιμπημένο, άλλα αει στα κομμάτια, τόσα έχουμε χαλάσει, ας το δοκιμάσω μπας και σωθούμε από τις τσιρίδες της πείνας!!!
Το παρήγγειλα από το γερμανικό σάιτ www.mamarela.com. Αμέσως μόλις ήρθε, μπήκε σε χρήση...

Ναι, ναι, ναι... έκανε όλα όσα υποσχόταν! Ζέσταινε σε 30 δεύτερα το νερό για το γάλα (μετρημένο από τον άπιστο Θωμά) και η θερμοκρασία – σωστή, όπως ακριβώς χρειάζεται!
Είναι το γκάτζετ που έκανε την μικρή να μην προλαβαίνει να κάνει κιχ, ιδίως την νύχτα, που ακόμη τρώει ένα γεύμα στις 5-5.30, το παιδί μου δεν έχει καν προλάβει να κλάψει. Το αίσθημα της πείνας ικανοποιείται άμεσα κι είμαστε πλέον όλοι ήσυχοι.

http://www.youtube.com/watch?v=egvXwJkbYHk&feature=player_embedded

Πως τον χρησιμοποιώ εγώ?
Έχω ήδη στο ψυγείο τα μπουκαλάκια αποστειρωμένα γεμάτα με βρασμένο νερό στα επιθυμητά μλ. Όταν έρχεται η ώρα απλά βγάζω το μπουκαλάκι από το ψυγείο, ρίχνω το νερό στο δοχείο και πατάω το κουμπί. Μέχρι να μετρήσω τα κουταλάκια με την σκόνη, έχει ήδη χτυπήσει το σήμα, βάζω το νερό στο μπουκάλι, κουνάω...κι έτοιμο το κοκτέιλ . Όλο αυτό διαρκεί 30 δευτερόλεπτα, άντε 1 λεπτό!
Το πάνω κομμάτι της συσκευής είναι αποσπώμενο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπεν-μαρι αργότερα, για το ζέσταμα τροφών (σε βαζάκια) ή φρέσκου γάλακτος. Εκεί δεν είναι τόοοοοσο γρήγορο, άλλα πλέον δεν είναι κι απαραίτητο, μιας και τα μωράκια σιγά-σιγα μαθαίνουν να κάνουν λίιιιιγη παραπάνω υπομονή.
Έχει σύστημα εσωτερικού αυτοκαθαρισμού, για να διασφαλίζεται η υγιεινή της συσκευής.
Επίσης διαθέτει ένα δοχείο φύλαξης 3 μπιμπερό της beaba ή 2 άλλης εταιρίας. Το ίδιο αυτό δοχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστείρωση των μπιμπερό σε φούρνο μικροκυμάτων. Δεν έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω γιατί έχω μεγαλύτερο αποστείρωση για αύτη την δουλειά, θεωρώ ότι είναι απλά ένα προσθετό εξάρτημα σε περίπτωση που θέλει κανείς να γλυτώσει χρόνο ή εάν χρειαστεί να πάει ένα ταξίδι. Θα μπορούσε και να λείπει.

Σε γενικές γραμμές είναι μια καταπληκτική συσκευή, μια από τις καλύτερες αγορές μου, απλά με έχει σώσει!!! Μπορεί κανείς να το βρει και στο www.amazon.fr έχει όλα τα χρώματα και οι τιμές ποικίλουν ανάλογα την απόχρωση.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε μαμάδες που τους αρέσουν τέτοια αντικείμενα άλλα κυρίως σε όσες έχουν λαίμαργα και βιαστικά μπεμπακια!


Κυκλοφορεί σε 4 χρωματικές επιλογές: Sorbet, Gipsy, Pouder blue & Pouder rose. Όλα τα αξεσουάρ κυκλοφορούν σε αντίστοιχα χρώματα, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία.

Στην Ελλάδα, τα προϊόντα Beaba θα τα βρείτε στα παιδικά καταστήματα ΗΡΑ(δεν υπάρχει), Alouette (100€) και Imaginarium (Δεν υπάρχει).

Online μπορείτε να το αγοράσετε απο τα εξης σάιτ:
allobebe.fr τιμή 59,90€ + 12€ μτφ * σχόλια
babyartikel.de τιμή 69,99 + 19,90€ μτφ
dpam.com τιμή 75€ + 19,90€ μτφ
mamarella.com τιμή 79,95€ + 9,95€ μτφ
kidsroom.de τιμή 70€ + 14,95€ μτφ

http://shopping-mommy.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. na rwtisw kati to gala skonh den prepei na anakateyetai se poly sesto nero?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω πως δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί έτσι χαλάνε τα συστατικά του γάλακτος. εγώ το βάζω στο μπουκάλι,το κρυώνω και μετά βάζω το γάλα μέσα. δεν έχω αγοράσει την παραπάνω συσκευή, είμαι το παραδοσιακού τρόπου, θερμός ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προφανως η villitso αναφερεται στην αποστειρωση 'βρασιμο' του νερού πριν απο τη χρηση..και εγω τν ιδια απορια εχω..η παιδιατρος μου ειπε πως επιβαλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εννοείς να τερματίσει ο βραστήρας από μόνος του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή