Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Γονείς στο μεγαλείο τους!


Εχθές σε μία βόλτα που έκανα στην αγορά, παρατηρούσα τους γονείς και παιδάκια τους, και διαπίστωσα πως κάποιες φορές ξεχνιόμαστε ... νομίζουμε πως είμαστε μόνοι μας και δεν έχουμε τα παιδιά μας μαζί ... κοιτάμε τα ρούχα ενώ τα μικρά ανακατεύουν τα πάντα, παίζουν με τα ασανσέρ, πειράζουν τα αλλά παιδάκια  .... και με όλα αυτά θυμήθηκα μία σκηνή που είχα δει πριν κάποια χρόνια, το οποίο με είχε σοκάρει!
Βράδυ Σαββάτου, αργά, προπορεύεται ένα αυτοκίνητο  το οποίο έχει ανοιχτή την πόρτα του πορτ παγκάζ και κάτι υπάρχει μέσα το οποίο έχει όγκο ... πλησιάζοντας διαπιστώνω πως το "αντικείμενο" είναι ένα καρότσι ανοιχτό ... και μέσα υπάρχει ένα παιδί!!!! και μία γυναίκα να κάθετε στο πίσω κάθισμα και να κρατά το καρότσι! 
Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ είναι, απλά για να μην ξυπνήσουν το παιδί!
Δεν μπορώ να το ξεχάσω με τίποτα ... έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια από τότε ...

Ποιό είναι το πιο τρελό που έχετε δει ή ακούσει και αφορούσε παιδί;



2 σχόλια:

  1. Δεν θυμάμαι κάτι τρελό αυτή την στιγμή, αλλά είδα κάτι χτες και με προβλημάτισε πολύ. Ένα κορίτσι περίπου 10 ετών περπατούσε στο δρόμο μαζί με την μαμά της. Και εκεί που περπατούσαν, το κορίτσι έριξε κάτω μπροστά της την σχεδόν ανέπαφη τυρόπιτα που έτρωγε, λέγοντας ότι δεν θέλει άλλο. Την πέταξε στην μέση του δρόμου! Χωρίς να είναι μικρό παιδάκι και να δικαιολογείται η συμπεριφοά της!!! Και η μαμά της την ψιλομάλωσε (τίποτα το σοβαρό) και πήγε να μαζέψει την τυρόπιτα (αντί να ζητήσει απο την κόρη να την μαζέψει και να της εξηγήσει το λάθος της).
    Δεν ήξερα τι να σκεφτώ. Ποιός ευθύνεται για μια τέτοις συμπεριφορά του παιδιού? Γονείς? Εκπαιδευτικοί? Άλλα παιδάκια? ΚΑΝΕΙΣ? Πως θα γίνει να μάθω στην δική μου κόρη τι είναι σωστό και τι όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι, πρώτοι στη σειρά ευθύνης έχουν η οικογένεια! μετά το σχολείο ... αν εμείς ως γονείς δεν δώσουμε τις βάσεις τί περιμένουμε από τα παιδιά μας? αν δεν μάθουμε στα παιδιά μας, ανίψια μας, βαφτιστήρια μας, πως τα χρήματα που ξοδέψαμε για την τυρόπιτα δεν τα αποκτήσαμε χωρίς κόπο και πως τα σκουπίδια μας πρέπει να τα πετάμε στους κάδους κτλ ... ποιός περιμένουμε να το κάνει; Πιστεύω πως είναι οι βάσεις της γνώσης και γενικότερα της κοινωνικής ζωής του καθενός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή