Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Πως ξεκινάμε την ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ από τον 8 μηνα

  • 1η εβδομάδα:
  • κολοκυθάκι – καρότο – πατάτα (Όλα σε κανονικό μέγεθος). Στο τέλος προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο ωμό και 3-4 σταγόνες λεμόνι.

ΟΧΙ ΑΛΑΤΙ ή ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.

  • 1η Μέρα:
  • 2-3 κουταλάκια σούπα και συμπλήρωμα με γάλα.
  • 2η Μέρα:
  • 3-6 κουταλάκια σούπα και συμπλήρωμα με γάλα.
  • 3η Μέρα:
  • 9 κουταλάκια σούπα και συμπλήρωμα με γάλα.
  • 4η Μέρα:
  • 12 κουταλάκια σούπα (και γάλα έαν θέλει).
  • 5η Μέρα:
  • 140 gr σούπα (καθόλου γάλα).
Εάν θέλει μπορεί να πιεί νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (το οποίο από πριν θα είναι βρασμένο).
  • 3η εβδομάδα:
Προσθέτουμε 100-120 gr κρέας μοσχάρι (ελιά ή ποντίκι) ποσότητα για 2 ημέρες. Επίσης βράζουμε λαχανικά όπως φασολάκια ή αρακά ή σπανάκι ή σέλινο ή μπρόκολο κλπ.
  • Λαχανικά:
Τα λαχανικά θα είναι φρέσκα ανάλογα με την εποχή. Προσθέτουμε ένα καινούργιο λαχανικό κάθε 4 ημέρες περίπου. Καλό είναι η ντομάτα να προστίθεται μετά τον 9ο μήνα (λόγω αλλεργιών).
  • Κοτόπουλο:
Το κοτόπουλο θα είναι χωρίς πέτσα από τον 9ο μήνα περίπου και η ποσότητα 100-120gr για 2 ημέρες. Στην αρχή προτιμούμε το μοσχάρι λόγω πλούσιων θρεπτικών συστατικών (Fe, πρωτεΐνη κλπ.).
  • Αυγό – ψάρι:
Το αυγό και το ψάρι θα το δώσουμε μετά τον 12ο μήνα και σε περίπτωση αλλεργίας θα το καθυστερήσουμε περίπου στον 15ο μήνα (ατοπικό ιστορικό).
πηγή: www.yourbaby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου