Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

"Ελάτε να αγγίξουμε τ' Άστρα" στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Την πρώτη μέρα του φθινοπώρου άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, εγκαινιάζοντας την 7η περίοδο λειτουργίας του.
Στους εντυπωσιακούς χώρους ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά Πλανητάρια στον κόσμο οι θεατές θα έχουν και φέτος τη χαρά να παρακολουθήσουν πολλές και διαφορετικές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου, που επιλέχθηκαν για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον, κομμένη την ανάσα, αλλά και να αγγίξουν το συναίσθημα και βέβαια να προκαλέσουν τη γνώση.
Έτσι, ο Σεπτέμβριος δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, να απολαύσουν τις ψηφιακές πλανηταριακές παραστάσεις: “Τα 7 θαύματα του κόσμου”, “Ο Θάνατος των άστρων” και “Η Μεγάλη Περιπέτεια” και να “ταξιδέψουν” στις εσχατιές του Σύμπαντος, συνειδητοποιώντας τα θαύματα που κρύβει η απεραντοσύνη του.
Η ταινία θόλου “Κοράλλια και Ύφαλοι” παρακινεί το κοινό να κάνει μια βουτιά στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, των κοραλλιών και των υφάλων.
Ο “Μικρός Πρίγκιπας”, η παράσταση που κέρδισε την αγάπη των θεατών την περίοδο που μας πέρασε, θα περιμένει ως και το Δεκέμβριο τους μικρούς φίλους που δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν, προκειμένου να τους χαρίσει ένα τρυφερό παραμύθι για την αξία της αγάπης και το νόημα της ζωής, έτσι όπως ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ δημιούργησε μισό και περισσότερο αιώνα πριν.
Τον Οκτώβριο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έχουμε μία νέα άφιξη:
Πρόκειται για τη νέα ψηφιακή παράσταση με τίτλο: “Το Άστρο της Ημέρας”, μια συναρπαστική παρουσίαση του πλησιέστερου σε εμάς Άστρου: Του Ήλιου. Ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τον Ήλιο οι διάφοροι πολιτισμοί μέσα στους αιώνες, η παράσταση συνεχίζει παρουσιάζοντας πολλά από τα φαινόμενα που μελετούν και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι αστρονόμοι στις μέρες μας.
Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eugenfound.edu.gr
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 210 94.69.600
E-mail: admin@eugenfound.edu.gr
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ http://exypno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου