Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Έκθεση

Eyetrick (Μεξικό, Ουγγαρία)

Οι Eyetrick είναι από τα πιο διάσημα ντουέτα στον κόσμο στο ψυχαγωγικό τσίρκο.
Σπούδασαν στο Chinese National Circus School, ήταν μέλη στο περίφημο Cirque du Soleil και έδωσαν παραστάσεις στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Στην Kid & Fun για 20 διαφορετικές παραστάσεις!!


Alvaro Ramirez Marquez (Ουρουγουάη) Διασκεδάστε και εσείς, μπορείτε!

Ο Alvaro Ramirez Marquez είναι ένας νέος γνήσιος καλλιτέχνης που συνδυάζει τη σωματική ικανότητα με την απίστευτη επικοινωνία με το κοινό και το αβίαστο γέλιο που βγάζει.
Τα διάφορα ζογκλερικά και νούμερα ισορροπίας (περιλαμβάνουν κορίνες, diabolo, μονόκυκλα, μπαλάκια, σημαίες) καθώς και η εκπληκτική του ικανότητα στην παντομίμα, βγάζουν μία παράσταση μοναδική η οποία έχει επιβραβευτεί με σπουδαίες κριτικές σε όλο τον κόσμο.
Ο Alvaro πήρε το βραβείο στο ατομικό, στο 1st International Street Theatre Festival 2009.

Στην Kid & Fun για 8 μοναδικές παραστάσεις!!


Το μικρό τσίρκο του Σπαγγετόνι - Μανώλης Καρυωτάκης

Ο Μακαρόνι είναι ο τεχνικός, ο κλόουν, ο παρουσιαστής και ο σαλτιμπάγκος, που ξεκινάει την παραστάση στήνοντας, κάνοντας ακροβατικά, ισορροπιστικά και ζογκλερικά νούμερα, αναπτύσσοντας σχέση με το κοινό και παρουσιάζοντας το μεγάλο αστέρι της παράστασης: τον Κινέζο σχοινοβάτη που ονομάζεται Φου Μαν Τσού.

Ο Μακαρόνι θα “μεταμορφωθεί” σε Φου Μαν Τσού, ο οποίος πια θα δημιουργήσει τη δική του σχέση με τους θεατές μέσα από την ιδιαίτερη προσωπικότητά του ενώ παράλληλα εντυπωσιάζει με τις σχοινοβατικές του ικανότητες.






Balazs Bernat (Ουγγαρία) Κύβος Rubic

Φέτος ο κύβος του rubic κλείνει 30 χρόνια και φιλοξενούμε έναν απο τους πρωταθλητές, τον Balazs Bernat, που λύνει τον κύβο του rubic σε 10’’. Tα παιδιά «χαλάνε» τον κύβο και ο Balazs εκπλήσει τους πάντες ξανά και ξανά με την ταχύτητα και την ικανότητά του.

Καθημερινά για 2 ώρες στην Kid & Fun


Μουσικομαγειρέματα με τον Ευτύχη Μπλέτσα

Τα Μουσικομαγειρέματα είναι ένα πρωτότυπο μάθημα διατροφής που θυμίζει συναυλία και θεατρική παράσταση και το οποίο, χωρίς διδακτικές υπερβολές αλλά με επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μικροί και μεγάλοι αντιμετωπίζουμε το φαγητό. Πάνω στη σκηνή, ο Ευτύχης Μπλέτσας ανακατεύει, με τη βοήθεια της κιθάρας του, νότες, στίχους και υγιεινές συνταγές, σε μια παράσταση που υμνεί το «έξυπνο» φαγητό και που φιλοδοξεί να αφυπνίσει τη διατροφική συνείδηση όσων το παρακολουθούν.
Πρόκειται για ένα βιωματικό μάθημα διατροφής με τη μορφή συναυλίας και θεατρικής παράστασης όπου τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας.

Στην Kid & Fun για 2 παραστάσεις.


Καλλιπάτειρα – Θέατρο Σοφούλη

Θεατρική παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες καθώς και την συμμετοχή των παιδιών.

Μέσα από την παράσταση τα παιδιά θα διαπαιδαγωγηθούν, μαθαίνοντας για την ιστορία της Καλλιπάτειρας, αλλά και θα ψυχαγωγηθούν συμμετέχοντας ενεργά στη δράση. Θα βοηθήσουν τους ηθοποιούς να στήσουν το σκηνικό, να ντυθούν, αλλά και τα ίδια τα παιδιά θα φορέσουν κοστούμια και θα γίνουν μάρτυρες του δικαστηρίου Έτσι θα βοηθήσουν τον δικαστή να πάρει μια σωστή απόφαση


Illusion shows – Marmelo

Ο Μαρμέλο είναι ο μοναδικός Έλληνας Κωμικός Μάγος. Για φέτος, σε πρώτη παρουσίαση στην Kid & Fun, ετοιμάζει κάτι ανατρεπτικό, εκκεντρικό, μα πάνω απ’όλα χιουμοριστικό!
Ελάτε να μπείτε στον κόσμο του γνωστού μας Μαρμέλο και δε θα χάσετε!

Στην Kid & Fun για 12 παραστάσεις.

Angelus Novus - «Έρωτας – Έρωτας»

Πρόκειται για ένα «δίπτυχο» που το απαρτίζουν τα παραμύθια «Ο μολυβένιος στρατιώτης» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και ο «Ρικέτος με την τούφα», του Σαρλ Περώ. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης ενώ ερμηνεύει η Ιωάννα Μαμακούκα.

Στην Kid & Fun για 2 παραστάσεις

Καραγκιόζης – Αγάπιος Αγαπίου

Ο αγαπημένος σας Καραγκιόζης, καθημερινά στην Kid & Fun (12 παραστάσεις – 3 έργα) :
«Οι ζαβολιές του Καραγκιόζη»
«Ο γάμος του Καραγκιόζη»
«Το τσίρκο του Καραγκιόζη»


Τηγανητές Αταξίες - Παραγωγή Kid & Fun

Πως μπορεί μία τηγανητή αταξία του κυρίου Πονηρούλη να ρεζιλέψει την οικογένεια Τσιφούτη; Βασικό ρόλο στην αυτοσχέδια παράσταση παίζει το παιδί της οικογένειας Τσιφούτη, που δεν είναι άλλο από ένα παιδί-θεατή


Η ιστορία του Έρωτα και της Μουσικής – Παραγωγή Kid & Fun

Παράσταση από τα παιδιά- θεατές.
Τα παιδιά με την βοήθεια του σκηνοθέτη θα στήσουνε μια παράσταση από την αρχή. Θα κάνουν πρόβα, θα βρούνε τα κοστούμια τους από το βεστιάριο που θα υπάρχει στο περίπτερο του θεάτρου Σοφούλη και θα την παρουσιάσουν στους θεατές.
Μια ευκαιρία να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης.


ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΛΙΧΟΥΔΙΩΝ

Παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ποια είναι οι καλύτερη λιχουδιά. Ποιοι είναι ντυμένοι λιχουδιές; Τα παιδιά από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του Θεάτρου Σοφούλη. Ποια θα είναι η επιτροπή; Μα φυσικά τα παιδιά-θεατές. Ο Μάγος με τα χρώματα θα είναι εκεί και θα σας περιμένει.


ΜΑΡΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΡΙΟΠΕΡΙΣΤΕΡΟ

Εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου

Και αφού θα βγάλουμε την καλύτερη λιχουδιά, μετά θα βοηθήσουμε την Μάρθα, το τελευταίο αγριοπερίστερο και τους φίλους της , να γλιτώσουν από αυτούς που θέλουν να τους εκμεταλλευτούν, να τους κλείσουν σε κλουβιά και να τους βαλσαμώσουν. Ίσως κάτι χρειαστούν και αυτοί από εσάς.


ΤΙΚ-ΝΙΚ - Ένα τρελλό, τρελλό...Show!!

Μία μουσική παράσταση με σκετσάκια και τραγούδια κάθε ρεπερτορίου, με μάγο και πολλά ευτράπελα. Οι κούκλες τύπου Μάππετ “τραγουδούν “ τα γνωστά ποπ, λαϊκά, ροκ και τζαζ τραγούδια, και ο “γνωστός” Μάγος από την Ινδία βάζει τελευταία μαγική νότα στη παράσταση


Ανθή Θάνου & Παναγιώτης Κούλελης - Αφήγηση παραμυθιών με ζωντανή μουσική.


"Το δαφνοκούκουτσο" & "Και... γένηκε βασιλιάς"



Ομάδα μαριονέτας ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΟΝ του Χρήστου Πατσαρασλή

"Του παππού τα παραμύθια", Παράσταση με μαριονέτες και αφήγηση παραμυθιών. Ο μικρός Νικηφόρος και η αδερφή του Νεφέλη δεν μπορούν να κοιμηθούν αν δεν έρθει πρώτα ο παπούς για να τους ταξιδέψει με τα παραμύθια του. Κόσμοι μαγικοί θα τους συντροφέψουν στα όνειρά τους μέχρι το πρωί..



Παραστάσεις Happenings σε διάφορες ώρες!!!

Γίνε ηθοποιός για 1 λεπτό!

Κινέζικος Δράκος - Παραγωγή Kid & Fun

Secret Dance Kids από τη Σχολή χορού Καφαντάρη

Οι αρχαίοι νάνοι παλεύουν

"Κλακέτες με τον Χρήστο Κατίδη" Μικροί πρωταγωνιστές σε μίνι παράσταση που θα ετοιμάσουν επιτόπου με τον μοναδικό Χρήστο Κατίδη

10 χιουμοριστικά σκετς καθημερινά με Την Kidy και τον Φανούρη, σε κείμενα της πολυβραβευμένης συγγραφέως Κωνσταντίνας Τασσοπούλου!!!

Πρωτάθλημα INSIDE

Θα στηθούν 4 τραπέζια με το παιχνίδι INSIDE όπου θα διοργανωθεί πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, θα ανακοινωθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ρ.Θεσσαλονίκη για να έχουμε τις πρώτες συμμετοχές. Ο τελικός θα γίνει την τελευταία μέρα όπου θα δοθούν και δώρα.


Μαγικές Φούσκες (Me in a bubble) – Μουσείο Nemo Amsterdam

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες σαπουνόφουσκες του κόσμου! Παιδιά ελάτε να παίξουμε με το μαγικό δακτύλιο και να φωτογραφηθούμε μέσα στις μεγαλύτερες φούσκες που έχετε δει ποτέ!!!


Έξυπνα παιχνίδια για έξυπνα παιδιά από τη Μαθηματική Βιβλιοθήκη

Tantrix : Είναι ένας πολύχρωμος μαγικός κόσμος φαντασίας , λογικής ,στρατηγικής που μετά από 22 χρόνια παγκόσμιας επιτυχίας ήρθε έστω και αργοπορημένα στην Ελλάδα και παρουσιάζεται επίσημα για πρώτη φορά στην Kid & Fun.

Palago : Τα παιδία δημιουργούν με τα πραγματικά κομμάτια του παιχνιδιού τα πλάσματα της μυστικής Παλαγονίας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από έναν αυστραλό μηχανικό τεχνητής νοημοσύνης , έναν παθιασμένο νεοζηλανδο δημιουργό και από έναν ταλαντούχο αργεντινό καλλιτέχνη.

Brainstring: Δεν είναι και η Θεωρία των Χορδών ….. η …. μήπως είναι …. ! Ελατέ και θα σας πούμε.

Patient : Ο αρχαιότερος μεταλλικός γρίφος του κόσμου θα σας περιμένει να τον θαυμάσετε. Είναι κατασκευασμένος 100% χειροποίητα και με τις ίδιες τεχνοτροπίες πολλών αιώνων πριν. Κατάγεται από την αρχαία Κίνα αλλά έρχεται στην Kid & Fun από την Αμερική.


Πάρκο Δεινοσαύρων


Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής


Fun Parks για τους πολύ μικρούς επισκέπτες μας


Climbing wall από την PXP

Ανάγλυφος τοίχος αναρρίχησης σε σχήμα και μορφή βράχου. Εξυπηρετεί 4 άτομα ταυτόχρονα με ειδικό σύστημα ασφάλισης auto-belay και ύψος 7,5 μέτρα.

Και διαγωνισμός με βραβεία!!!!


Laser-gun park από την PXP

Ένα παιχνίδι στρατηγικής και ταχύτητας που μοιάζει με το paintball με τη διαφορά ότι το laser gun δε χρειάζεται προστατευτικό εξοπλισμό καθώς δε χρησιμοποιούνται μπίλιες.
Απευθύνετα σε άτομα όλων των ηλικιών και είναι ιδανικό για κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.


Παιδαγωγικές ομάδες, οργανώσεις και καλλιτέχνες της πόλης περιμένουν παιδιά και γονείς για να δημιουργήσουν παρέα στα πιο πρωτότυπα εργαστήρια

Μερικά από αυτά που σας προτείνουμε:


Εργαστήρι από το ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Τι γίνεται όταν τα παιχνίδια μας χαλάνε; Φτιάχνουμε με αυτά καινούρια!
Ένα εργαστήρι με πολλή φαντασία αφιερωμένο στους ‘μικρούς’ δημιουργούς,
το οποίο μας μαθαίνει στην πράξη την έννοια της ανακύκλωσης υλικών. (6 – 12 ετών).
(Τα παιχνίδια είναι από την Future Toys)


«Το δικό μας γήπεδο goalball» - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γνωρίζουμε τα παραολυμπιακά αθλήματα και κατασκευάζουμε σε μακέτα το δικό μας γήπεδο goalball


«Λερωθείτε άφοβα, Εργαστήριο ζωγραφικής σε ρούχο»

Τα παιδιά ζωγραφίζουν πάνω σε μπλουζάκια με θέμα την προστασία του
περιβάλλοντος. Όταν τελειώνουν, γράφουν κάπου το όνομά τους και οι
εμψυχωτές τα απλώνουν σε σκοινί με μανταλάκια. Το κάθε παιδί μπορεί
φεύγοντας από την έκθεση να το πάρει μαζί του.


«Ένας πίνακας από την αρχή!»

Έργα μεγάλων ζωγράφων προσχεδιασμένα σε καμβάδες μεγάλων διαστάσεων αποκτούν νέα χρώματα με τη φαντασία των παιδιών.


«Αν χτίζαμε μια πόλη;» - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Στο σκηνικό υπάρχουν στημένα σπίτια (που είναι τελείως άχρωμα) σε μεγάλο μέγεθος .Τα παιδιά ζωγραφίζουν πάνω στα σπίτια και τα βάφουν με τα χρώματα που επιθυμούν. Προσθέτουν στα σπίτια (με την προτροπή των εμψυχωτών) γλάστρες, δέντρα, πράσινο και ό, τι άλλο θέλουν για να χτίσουν την αγαπημένη τους πόλη.


«Bλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου γυαλιά» - ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα παιδιά θα μιλήσουν για έναν κόσμο χωρίς βία και θα διακοσμήσουν χάρτινα γυαλιά με ζωγραφιές για το δικό τους κόσμο.


«Πετάξτε μαζί μας» - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Μαθαίνουμε για τα πουλιά μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και δράσεις.


«Ελάτε να γίνουμε λύκοι και αρκουδίτσες!» - ΚΑΛΛΙΣΤΩ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ

Τα παιδιά θα μάθουν για την αρκούδα και τον λύκο και θα φτιάξουν μάσκες αρκούδας και αυτάκια λύκου


"ΑΧΤΕΝΙΣΤΑ ΠΙΝΕΛΑ" Καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα "Τα τοτέμ του πολιτισμού μας"

Κατασκευάζουμε γλυπτά μεγάλων διαστάσεων από διάφορα υλικά με έμπνευση την εποχή μας. Στη συνέχεια τα εντάσσουμε σε ομάδικό παιχνίδι.


«Εργαστήρι με κατασκευές papier masche» - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑRTWORKSHOP

(Βέτα Ρεϊση - Δέσποινα Παπαδοπούλου)
Κατασκευές από κόλλα και χαρτί αλλά και χαρτοπολτό που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους!


Εργαστήρι Φωτογραφίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα παιδιά ντύνονται με στολές στο βεστιάριο του «Γίνε ηθοποιός για 1 λεπτό», ή βάφονται στο Facepainting, φωτογραφίζονται, βλέπουν την εικόνα τους στην οθόνη του υπολογιστή, την τροποποιούν και την παίρνουν μαζί τους. (5 – 12 ετών).


«Εργαστήριο ORIGAMI» - ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ "ΦΑΝΤΑΣΙΑ"

(Ζέτα Στεφάνου - Μυρτώ Δημητρίου)

Μοναδικές δημιουργίες με την ιαπωνική τεχνική ORIGAMI




ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΓΙΚΗΣ ΖΥΜΗΣ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζουμε ένα καταπληκτικό προϊόν, το YUMMY DOUGH, τη ζύμη που πλάθεται, τρώγεται και παίζεται!!! Θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας σχήματα και φιγούρες, θα τα φουρνίσουμε και θα γευτούμε την υπέροχη γεύση τους την ίδια στιγμή!


«Οι κούκλες ζωντανεύουν»

Εργαστήριο κατασκευής κούκλας με πολύχρωμα υφάσματα


"Δημιουργικές κατασκευές για το Λύκο και την Αρκούδα" - ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ



«Δεν πετάμε το χαρτί!»

Εργαστήριο κολλάζ σε μεγάλες επιφάνειες με πολλά διαφορετικά είδη χαρτιών


«Μεταμορφωνόμαστε!» με FACE PAINTING



"Ονειρούπολη"

Καθημερινά εργαστήρια που εξάπτουν την φαντασία αλλά και πολλές εκπλήξεις!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου