Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Βιβλιοπροτάσεις

ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Pam Schiller
εκδ Διόπτρα

Τι είναι αυτό που πρέπει να μάθουν πρώτα τα παιδιά μας;
Την αλφάβητο;
Να μετρούν ως το δέκα;

Όπως αποδεικνύουν οι πιο σύγχρονες έρευνες, η πρωταρχική ανάγκη για τα παιδιά μας είναι να αναπτύξουν την κοινωνική και τη συναισθηματική νοημοσύνη τους. Αυτά είναι τα υλικά τα πιο απαραίτητα για να χτίσουν στο μέλλον ένα γερό οικοδόμημα γνώσης.
Η διάσημη συγγραφέας Pam Schiller δίνει πολύτιμες συμβουλές για γονείς και δασκάλους με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Συγχρόνως, προτείνει συγκεκριμένες δραστηριότητες και εμπειρίες βοηθώντας τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να βαδίσουν με επιτυχία στο μονοπάτι της γνώσης.
Βάλτε τα θεμέλια για τη σχολική επιτυχία του παιδιού σας…
Μάθετε στο παιδί σας:
  • να είναι υπεύθυνο
  • να ενδιαφέρεται για τον κόσμο που το περιβάλλει
  • να πιστεύει στον εαυτό του
  • να σέβεται τους άλλους
  • να τους δείχνει αλληλεγγύη και να συνεργάζεται μαζί τους
  • να μπορεί να σέβεται τους κανόνες για να ζει μέσα σε μία κοινωνία
  • να ελέγχει τις αντιδράσεις του και να έχει αυτοπειθαρχία
Ένα βιβλίο για γονείς και εκπαιδευτικούς που δεν μένει στην θεωρία, αλλά περνά στην πράξη και δίνει απλές, πρακτικές λύσεις και ιδέες που εφαρμόζονται εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου